Felújítás

2024.06.20. 14:04

Megújul a balatonszentgyörgyi művelődési ház

Teljesen megújul a balatonszentgyörgyi művelődési ház.

Góz Lilla

Farkas László Nándor polgármester a csütörtöki projektnyitó rendezvényen elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszon százhatvan millió forintot nyertek, amelyből modernizálják az ingatlant és az eszközöket is vásárolnak.
– Kívülről korábban megtörtént az energetikai korszerűsítés, szigetelés, nyílászáró csere és most belülről jól használható, korszerű művelődési házat hozunk létre – emelte ki a polgármester. Hozzátette: megújul az ingatlan régi, elavult gépészeti rendszere, valamint a víz-és villany rendszer is korszerűsödik. Az ingatlan közösségi rendezvények otthona, de itt működik helyi stúdió és a könyvtár is.  Az épület mögötti területen meglévő szabadtéri színpad fölé új, száz négyzetméteres tetőszerkezet készül. A színpad hátsó felére hanggátló paravánfal épül a közeli közút zajhatásainak csökkentésére. A színpad környezetében  több, mint ezer négyzetméteren terepet rendeznek és zöldfelületet alakítanak ki és okospadot is kihelyeznek. 

 

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában