Kaland

2024.06.23. 10:55

Zselici túrára hívják újra a diákokat

Több mint ötezer felső tagozatos és középiskolás diák ismerheti meg az idén a hazai erdők varázslatos világát és a környező települések történelmét az Erdei Vándortábor Programnak köszönhetően.

Góz Lilla

Fotó: Mócza Dániel

Az egyhetes turnusok első csoportja június 20-án indult útnak. Az erdei vándorok továbbra is 12 útvonal közül választhattak táborhelyszínt, Somogyban a Zselicben gazdagodhatnak élményekkel. 
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával megvalósuló gyalogos vándortáborokra továbbra is hatalmas az érdeklődés, az idei évben 210 csoport, összesen közel 6000 résztvevő vesz részt a programban. Az új jelentkezők mellett évről évre nő a visszatérő táborozók száma. Az egyes útvonalakon a területileg illetékes állami erdőgazdaságok segítik a táborozás élményét feledhetetlenné tenni. Minden táborozó egyedi kitűzőt kap az útvonal teljesítéséért. 
Az apró jelvények nem csak emléket jelentenek a táborban töltött időről, de viselőjük számára érdem is, hiszen az egy hét alatt 60-80 kilométer közötti távot teljesítenek az erdei vándorok. Hatezren vesznek részt az idén a programban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában