Nagy forgalomra készülnek a vasútnál

2024.07.09. 18:07

Az Ultra Europe 2024 fesztivál idején extra kocsikkal és különvonatokkal várja az utasokat a MÁV

Az Ultra Europe 2024 fesztivál ideje alatt jelentős utasforgalomra számít a MÁV, ezért plusz kocsikkal és különvonatokkal indítja Split felé járatait.

Hajdú Marianna

Fotónk illusztráció

A MÁV-START közleménye szerint a július 12-15. között, az Ultra Europe 2024 fesztivál idején, a horvátországi Splitbe tartó vonatokon nagy utasforgalomra lehet majd számítani. Az érdeklődők jelentős számban érkeznek Magyarországról is, így a MÁV a legfrekventáltabb vonatokon plusz kocsikkal készül ezeken a napokon.

A vasúttársaság arra kéri utasait, hogy előre váltsák meg jegyeiket és válasszák a belföldi járatokat – mivel az előzetes bejelentés és helyfoglalás nélkül utazni szándékozó – utas csoportok is nagy számban lesznek jelen. Ezért kérnek mindenkit, hogy váltsa meg előre a menetjegyét és a helyjegyét.

A fesztiválra utazáshoz július 9-én 18:45-kor a Keleti pályaudvarról induló Adria IC vonatot ajánlják, amely másnap reggel 9:43-kor megáll a Split predgrađe állomáson, közvetlenül a fesztivál helyszíne mellett. Ez a vonat Somogy megyén is áthalad, így a megyéből induló fesztiválozók is könnyen elérhetik a helyszínt. Visszafelé közvetlen vonat indul Budapestre a fesztivál másnapján, július 15-én este.

Az Adria IC vonatra az utolsó fekvő- és hálóhelyek még elérhetők a jegy.mav.hu oldalon. A korábbi évek tapasztalatai alapján jelentős utasszám várható az Agram, Citadella és Dráva nemzetközi járatokon is, amelyek közül már több teltházasan közlekedik. Belföldi utasoknak javasolják, hogy más járatot válasszanak utazásukhoz ebben az időszakban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában