Sajtótájékoztató

2017.08.17. 09:38

Botka: helyre kell állítani az önkormányzati rendszert

Találkozójuk után közös sajtótájékoztatót tartott Botka László és Lengyel Róbert Siófokon. Botka szerint azok a közszolgáltatások (iskolák, egészségügy, hulladékszállítás), amelyeket korábban a helyi közösségek láthattak el, mind romlottak.

Krausz Andrea

Mint mondta, akkor működik jól és sikeresen egy ország, ha a feladatok megoldásához szükséges eszközök a lehető legközelebb vannak az emberekhez. Programjuk egyik eleme, hogy a választások után helyreállítsák Magyarországon az európai szintű önkormányzati rendszert.

Az MSZP politikusa kiemelte, hogy Siófokon és környékén az egyik legnagyobb probléma a szakemberek elvándorlása. Az elmúlt években több mint félmillió magyar gazdasági migránsként ment nyugatra, a nyári szezonban a működőképességet veszélyezteti, hogy a szakembereket nem tudják a városba csábítani. Botka László hozzátette, tudomása szerint Siófokon is nagy az orvoshiány, az orvosok közül Magyarországon tavaly többen távoztak külföldre, mint ahány orvostanhallgató diplomát kapott.

Lengyel Róbert arról beszélt, hogy függetlenként nyerte meg a választást, ennek megfelelően a nagypolitikából csak annyit szeretne csipegetni, amennyit nagyon muszáj, ezzel együtt van politikai meggyőződése és vannak vágyálmai. Az egyik, hogy 2018 tavaszától más kormány irányítsa Magyarországot. Polgármesterként napi szinten szembesül azzal, hogyan épül le az önkormányzatiság, egyre több dolog kerül központosításra és harcolni kell azért, hogy ne nyirbálhassák tovább az önkormányzati hatásköröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában