Ötvös Csöpi

2018.08.14. 20:32

Huszonöt alkotással vár a Bujtor István Filmfesztivál

Több mint 60 film közül 25 alkotást válogatott be az előzsűri a IX. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába.

Marosi Gábor

A szervezők közleménye szerint az elmúlt egy év magyar és koprodukciós alkotásai négy kategóriában versenyeznek majd, a vetítések között beszélgetések is lesznek a filmek rendezőivel, stábtagjaival.

A szervezők szerint várhatóan az idén is a kisjátékfilmek vonzzák majd a legtöbb érdeklődőt. Bekerült a versenyprogramba például Gál Sándor Messze az otthon című alkotása, a francia-magyar koprodukcióban készült Les recherches continuent (Engedj el) Goztola Krisztina főszereplésével. De látható lesz még Zsigmond Géza alkotása, az Apáról fiúra, a Hétköznapi pad Berkes Bencétől, Füzes Dániel, Ádám fullad és Szakcsi Ákos, Központi ügyelet című filmje is.

A versenyprogramba meghívott filmeken túl számos Latinovits Zoltán- és Bujtor István-filmet is láthat a közönség. Az Ötvös Csöpi filmek, mint A Pogány Madonna, a Csak semmi pánik és Az elvarázsolt dollár mellett A Pendragon legenda című magyar történelmi krimit, valamint a Bujtor István által rendezett A három testőr Afrikában 1996-os filmvígjátékot is vetítik a seregszemlén.

Az ingyenesen látogatható filmfesztivált augusztus 18 és 20 között rendezik meg Balatonszemesen. A vetítések nagy része a Latinovits művelődési házban lesz, de a Kontakt Kertben, a szabadtéri moziban és a zenepavilonnál is lesznek események.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában