rendkívüli közgyülés

2018.05.24. 15:04

Károkat okozott Kaposváron a felhőszakadás

Egyebek mellett arról is döntöttek a rendkívüli közgyűlésen, hogy három és félmillió forint vis maior támogatást igényel az önkormányzat a felhőszakadás okozta károk helyreállítására.

K.G.

A városnak előre nem látható többletkiadást okoz a március 31-ei felhőszakadás, amely kimosta a Fűzfa utca egy szakaszán az utat. Az esőtől a rézsű leszakadt, az út menti kerítés összedőlt, az érintett szakasz közlekedésre alkalmatlanná vált, ezért helyre kell állítani.

A munkákhoz majdnem három és félmillió forint vis maior támogatást igényel az önkormányzat, erről is határoztak a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen a képviselők. Egy rendeletet módosítva ideiglenes építményeket ezentúl a Dr. Kaposváry György utca keleti oldali parkolójában és a Cseri park bevezető útja melletti tisztáson lehet felhúzni, vagyis a cirkuszi sátrak is csak ezeken a területeken helyezhetők el.

A közgyűlés korábban már határozott arról, hogy a 67-es út 2x2 sávos gyorsúttá építésekor a Kaposfüredet és más településeket elkerülő szakaszán kitermelt több mint 900 köbméter faanyag térítésmentesen a kaposvári önkormányzat tulajdonába kerüljön. Szociális tűzifaként osztanák ki a rászorulóknak. A közgyűlés most úgy módosította a rendeletét, hogy a NIF helyett a Közúttól igényelik a fát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában