videó

2019.06.11. 14:00

Kiesett a fészkéből, de otthonra lelt Marci, a kéthetes gólya

Marci mindössze kéthetes, bolhási fészkéből esett ki. Egy hete gondozza a gólyafiókát Balogh Márta a petesmalmi vidraparkban. Két–három óránként eteti, amit a maga módján meg is köszöni gondozójának.

Góz Lilla

– Múlt kedden Bolháson kiesett a gólya fészkéből. Druzsin Balázs találta meg, aki két órán át vigyázott rá, mire segítséget kapott – mondta el Balogh Márta, a lábodi vidrapark vezetője. Nagyatádról, Duka Enikőtől kapta az értesítést, hogy tudna-e segíteni a bajbajutott fiókán.

– Azonnal autóba pattantant és elindultam a gólya gyerekért. Marci mindössze két és fél hetes és minden erőmmel azon vagyok, hogy felneveljem – mesélte Balogh Márta. Egy régi karos kosarat bélelt ki szalmával, a műfészekben jól érzi magát Marci. Kétóránként eteti a gólyafiókát kálciumporba forgatott csirkemájjal, szívvel mellel, de a nagy kedvence a hal, amelyből fogyaszt a legtöbbet.

– Volt, hogy vinnyogva dobálta el a mellett és követelte a halat hisztisen reggelire – mesélte gondozója. A nevelésben a Fővárosi Növény–és Állatkert madármentő gondozói és Márton András látja el tanácsokkal.

– Mikor megetetem, utána odatotyog mellém és a maga módján beszélget, a csőrével a fogaimat és a fülbevalóm próbálja kiszedni és túrja a hajamat. A hétvégén több látogatót látott, fészkébe csodálva figyelte az embereket – jegyezte meg gondozója. Hozzátette: a gólyafióka gondozása komoly kihívást jelent Mártinak, de azt mondta minden vágya, hogy a fiókából egy erős, felnőtt gólyát nevelhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában