zseton

2018.06.20. 19:47

Közel kétmillió forintot kapnak a somogyi civilszervezetek

Nyolc Somogy megyei projektet támogat a Tesco Magyarország az Ön választ mi segítünk pályázat eredményeként.

Koszorus Rita

Négyszázezer forintot nyert a Magyar Cukorbetegek Balatonszabadi Egyesülete egy kültéri fitneszpark létrehozására, A Cseperedők Jövőjéért Alapítvány a böhönyei óvoda játszóterének megújítására, és a LáriFári Alapítvány élményprogramjának támogatására.

Kétszázezer forint támogatással gazdagodott a balatonboglári Gaal Gaston Gyermek és Ifjúsági Közhasznú Alapítvány cserkészcsapat működésére, a Marcali Kiwanis Klub a csibészke grund felújítására. Százezer forintos támogatást kap a siófoki Magyar Tenger Cserkész Egyesület, a Bodrogi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltó közösségi park kialakítására, valamint a marcali Ezüstkapocs Alapítvány sérült és ép emberek közötti közösségépítésre.

A megyében található Tesco áruházakban egy hónapon át voksolhattak a vásárlók a számukra legszimpatikusabb projektre, zsetonok bedobásával a kihelyezett urnákba. – A legaktívabbak a kaposvári hipermarketbe betérő vevők voltak, – mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

A megyében nyolc projektre 85 ezer 885 zsetont dobtak be. A legtöbb szavazatot a közösségépítő projektek közül a Magyar Cukorbetegek Balatonszabadi Egyesülete gyűjtötte össze, 20 ezer 505 darabot.

Az áruházlánc országosan 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában