nyári tábor

2018.06.19. 20:00

Művészet, sport, újságírás a szünidei programok közt

Megkezdődtek a tankerületi nyári táborok Kaposváron. A Honvéd Utcai Általános Iskolások az első napon a Desedához látogattak el.

Koszorus Rita

– Én a legjobban a kirándulást vártam – osztotta meg véleményét Magyar Zalán Csaba. – Meg örültem, hogy eljövünk a Desedára, nagyon jók a foglalkozások. Szeretek itt lenni, mert jókat mulatunk.

A gyerekeket Vigh Marianna tanárnő és kolléganője kísérték, s ők gondoskodtak a tartalmas programról is.

– A tábor témája, a környezetvédelem – mondta érdeklődésünkre a pedagógus. – Az első napon készítettünk plakátot, itt a Fekete István Látogatóközpontban a víz- és a vízpart élővilágával ismerkedünk. Aztán majd megismerhetik a fa születését, elmúlását, újrahasznosításának lehetőségeit. Lesz interaktív foglalkozás Patcán, ahol a tudatosság témája kerül fókuszba.

A Kaposvári Tankerület az Emberi Erőforrás Operatív Programból jutott pályázati forráshoz, s ennek köszönhetően szervezte meg a tematikus nyári heteket. – Ennek keretében a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola és a hozzá tartozó 11 tagintézmény, valamint a Duráczky Módszertani Központ és a Kadarkúti Jálics Ernő Általános Iskola diákjainak szervezünk programokat a nyári szünetben – mondta el kérdésünkre Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, igazgató. – A Kodály Zoltán Központi Általános Iskolából, a Kisfaludy Utcai és a Honvéd Utcai Tagiskolákból összesen 195 gyermek vesz részt bentlakásos programokon: Révfülöpön 135 és a somogyszobi Mocz Tanyán 60 gyerek.

Ezentúl minden iskolában június harmadik hetében napközis tematikus programokat is szerveztek harminc fős csoportoknak. – A résztvevő pedagógusok a minisztérium által szervezett képzés alapján látják el feladataikat – mondta Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna. – A gyerekek ingyen vehetnek részt a tematikus nyári heteken, ahol napi ötszöri étkezést kapnak, a kirándulásokra pedig hideg csomagot kapnak, de a belépőkért sem kell külön fizetniük.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) arról tájékoztatott, hogy a Kaposvári és a Siófoki Tankerületi Központ is sikeresen pályázott iskolai közösségi programok megvalósítására. Az idei és a következő tanévben a szünidő első két hetében tematikus heteket szerveznek. A Kaposvári Tankerületben idén 32 csoportban 1009 diák vesz részt a programokban, két év alatt 16 iskola 2400 diákja. A Siófoki Tankerületben pedig a projekt során 24 helyszínen 3500 diáknak szerveznek programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában