Fotó

2017.09.20. 14:00

Óriási kolbásztökök teremtek egy kaposfüredi kiskertben

Másfél, kettő méter hosszú kolbásztökök teremtek egy kaposfüredi asszony kertjében.

K.G.

Óriási, másfél, kettő méter hosszú kolbásztökök teremtek Kocsis Sándorné kertjében. – Az unokatestvéremékkel Szennában voltunk, ott láttam egy ilyen tököt, akkor döntöttem el, nekem is kell – mondta a 75 éves asszony. – Magot nehezen szereztem. Júniusban ültettem el, jó későn, mert nem gondoltam, hogy lesz belőle valami. Aztán ez a két hatalmas növény nőtt, és sok kicsi tök is lóg rajta.

A tökök egy részét már elajándékozta, a termés rántani, tölteni, főzeléknek jó, de dísznek is kiváló. Kis területen hatalmas mennyiségű haszonnövény zsúfolódott a kaposfüredi kertben, embermagasságú bimbóskelek között jár a látogató.

– Nagyon szeretek a kertben lenni. Két bottal járok, de akkor vagyok egyensúlyban, ha kapa van a kezemben – mondta nevetve. – Azért ilyen szép a kert, mert én soha nem dobok ki egyetlen gazt sem, mindent komposztálok, felhasználok. Azt mondják a gyermekeim, ha nálam lepottyan egy mag, abból fa lesz. Permetezésről pedig szó sem lehet.

Nagyon büszke a paprikáira, a rengeteg paradicsomra, a céklára, és a cukkinire, amit már leszedett. Két órát tölt a kertben, aztán kénytelen lepihenni, de újra kezdi. Kocsis Sándorné a hadkiegészítő parancsnokságon dolgozott. Miután nyugdíjba ment, szállodákat vezetett, az Igal Hotelt és a Solar Hotelt Nagyatádon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában