mester és tanítvány

2017.11.02. 09:00

Dühöngő Ifjúság: osztályával együtt lépett fel Eperjes Károly

John Osborn Dühöngő Ifjúság című drámáját mutatta be a Kaposvári Egyetem 4. éves színművész osztálya Kéri Kitty rendezésében. Eperjes Károly először lépett színpadra tanítványaival a Kaposvári Egyetem játszóhelyén.

Stanics Adrienn

Három huszonéves fiatal egy szobában zárva munka nélkül őrlődik. Az Angliában az 50-es években játszódó, világ hírű darabban, a Dühöngő Ifjúság című darabban nem találják a helyüket a fiatalok. – Egy olyan korszakba csöppenünk, amikor már túl vagyunk a második világháborún, s az új generációnak nem jutottak úgymond „nagy ügyek”, „feláldozzuk magunkat a középszerűség oltárán” – véli a Dühöngő Ifjúság rendezője, Kéri Kitty. – Ez egy ma is nagyon aktuális kijelentés.

A színésznő, színházigazgató a Dühöngő Ifjúság kuriózumának tartja, hogy feltűnik benne a negyed éves színészosztály vezetője, Eperjes Károly is. – Nagyon izgulok, hiszen még nem játszottam a tanítványaimmal, ugyanakkor ez egy örömteli várakozás is – mondta a Kossuth-díjas művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja. Eperjes Károly hozzátette: ez a darab rendkívül aktuális, ugyanis még mindig ott tartunk, ahol az ötvenes években. Azaz, még mindig keresi az identitását az ifjúság, csak ez már több mint dühöngés. Nagyon nagy amplitudókat élnek meg a fiatalok, olyan érzelmeket, amilyeneket talán még sohasem.

A Dühöngő Ifjúság több mint egy vizsgamunka, ugyanis a balatonfüredi Kisfaludy Színházban és bérletes előadás keretében a soproni Petőfi Színházban is láthatja majd a közönség. A Kaposvári Egyetemen legközelebb november 19-én tűzik műsorra váltott szereposztással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában