kritika

2019.01.04. 14:12

Ennél lehet izgalmasabban is szabadulni

Már a premierre sikerült beülnöm, hiszen a héten mutatták be a Végtelen útvesztő című szabadulós filmet.

Koszorus Rita

Nem vártam sokat a „műtől”, hiszen az alaptörténethez már többen is hozzányúltak.

Adott hat idegen, akiket egy hülye kockás játék megoldásával elhívnak egy szabaduló szobás játékba. Eleve gyanús a meghívó is, de ők mégis elmennek, mert azt hiszik ez egy jó játék. Aztán amikor majdnem grillcsirkévé sülnek, rájönnek, hogy ez aztán kicsit se tréfa. Ahogy mondják manapság a kereskedelmi tévén: itt a lét a tét!

Szép lassan az is kiderül, hogy a legnagyobb traumáikra épülnek a feladatok, s le kell győzniük félelmeiket is.

Ez tipikusan az a film, aminek jobb lett a bemutatója, mint maga a mozi. A sztorit már legalább tucatnyi hasonló alkotás feldolgozta, ezért talán kockázatos választás volt. Készült már csomó hasonló film, ezért felmerül a kérdés: ez miben más? Hát semmiben! Annyira nem izgalmas, hogy még az a nyolc tini sem rezzent meg a képkockák láttán, akik a mellettem lévő székeken foglaltak helyet. Nem hogy én. Jó, volt néhány meglepő fordulat, például a pszichedelikus szoba, az elég jó helyszín lett.

Nagy tanulságok nincsenek a történetben, hacsak nem az, hogy gyanús meghívónak ne tegyünk eleget. No meg az, hogy vannak rejtélyek, amelyeket inkább jobb elengedni, vagy légikatasztrófa áldozatai lehetünk.

Azoknak ajánlom megnézésre a Végtelen útvesztőt, akiknek nincs más dolguk, mint filmet nézni. Akik szeretik a szabaduló szobákat, vagy kíváncsiak milyen lehet játékban lenni belülről.

Cím: Végtelen útvesztő (Escape room)

Rendező: Adam Robitel

Szereplők: Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Tyler Labine, Adam Robitel, Logan Miller

Hossz: 105 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában