művészi kivitelezés

2020.08.26. 11:30

Tárlatmegnyitó a balatoni nádasban

Rendhagyó kiállítás nyílt a Balatonban, Sörös Rita jóvoltából.

Gy. Zs.

Nem gyakran tartanak vízben ácsorogva kiállításmegnyitót, így a Sörös Rita műveiből készült balatonboglári tárlatot joggal nevezhetjük rendhagyó alkalomnak. A különleges szombati kiállítást több százan megtekintették.

 

– A Csavargőzösnek mindig áprilisban van szezonnyitó ünnepsége, melynek alkalmából Sörös Rita alkotásaiból szerettünk volna megrendezni egy kiállítást – mondta el lapunknak Kopasz Árpád, a műemlékhajó működtetője. – Azonban közbeszólt a vírus, így elmaradt a szezonnyitó ünnepség. Ugyanakkor szűk körben megrendeztünk egy kis kiállítást a hajó fedélzetén, amiről egy kisfilmet is készítettünk és feltettük a facebook-oldalra. Sokan érdeklődtek, hol lehet megtekinteni élőben a tárlatot, ezért elterveztük, hogy bepótoljuk azt. Ennek köszönhetően szombaton megtekinthették az alkotásokat az érdeklődők. Ugyanakkor ezt az anyagot sorozatban, évszakok szerint szeretnénk majd bemutatni. Most a nyári kiállítás a nádas mellett, vízben elhelyezett alkotásokkal zajlott. Szeretnénk megismételni ezt majd télen is: ha befagy a Balaton, akkor a jégen rendezzük meg a tárlatot – tette hozzá Kopasz Árpád.

Mint megtudtuk, a szombaton kiállított plasztikák különböző témában, üveg alapon, ónból készült vízi tárgyakat, stéget, hajót, csónakot ábrázolnak. Sokakat érdekeltek a vízben álló cölöpökön elhelyezett alkotások, voltak, akik mobiltelefonjaikkal örökítették meg a különleges műveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában