videóval!

2021.05.15. 15:30

Újra közönség előtt ropták a somogyi táncosok

Fél év szünet után újra élettel telt meg az Együd Árpád Kulturális Központ. Az intézmény szombaton egy roll-up kiállítással nyitotta meg kapuit, csatlakozva az országos közművelődési nyitányhoz. Az eseményen fellépett a Somogy Zenekar és a táncegyüttes néhány tagja.

Marosi Gábor

Több kulturális intézményhez hasonlóan az Együd Árpád Kulturális Központba is csak védettségi igazolvánnyal engedték be az érdeklődőket. A szabályok szerint az épületben nem kötelező maszkot hordani, csak ajánlott, ennek ellenére szinte mindenki eltakarta a száját és az orrát.

Az ország Agóráit bemutató kiállítás megnyitójának első felében Lakitelekről, online formában köszöntötték az érdeklődőket. Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár videóüzenetében elmondta: a kulturális intézmények számára ez a hétvége igazi ünnep, hiszen hosszú hónapok óta vártak arra, hogy működésük lényegi elemét, a látogatókat és a közösségeket újra üdvözölhessék. Kiemelte: Magyarországon minden településen van közösségi színtér, vagy közművelődési intézmény, melyeket évente országosan csaknem 70 millióan látogatnak.

Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: a jól megszervezett oltásnak köszönhetően, a nyugati országokhoz képest, Magyarországon csaknem két hónappal korábban nyithattak meg a kulturális intézmények. Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere beszédében arra biztatta a jelenlévőket, hogy legyenek részesei az ország és Kaposvár „újranyitásának” és a jövőben vegyék ki a részüket minden egyes lehetőségből. Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ megbízott igazgatója elmondta: egyelőre még tervezik az idei eseményeket, de gyereknapot, valamint nyári szünidei programokat szeretnének tartani.

Mozgalmas hónapok elé néznek

Csikvár Gábor, a Somogy Táncegyüttes menedzsere elmondta: nagyon boldogok, hogy fél év szünet után végre újra zenélhettek és táncolhattak közönség előtt. Kiemelte: a következő időszak az alapozásról szól, hiszen az elmúlt hónapokban az intenzív mozgástól elszoktak a táncosok. Új koreográfiákat is tanulnak majd és együtt dolgoznak a Csiky Gergely Színház társulatával is a Tüskevárban. Csikvár Gábor hozzátette: több felkérést is kaptak már nyárra, melyeket szívesen elvállalnak, külföldi fesztiválra azonban idén sem tudnak elutazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában