Helyi kultúra

2021.06.24. 16:29

Kaszás Attila-díjra jelölték a Csiky művészét

Fándly Csabát, a Csiky Gergely Színház művészét is jelölték az idei Kaszás Attila-díjra, Rusznák András, a Radnóti Miklós Színház, valamint Gulácsi Tamás, a Móricz Zsigmond Színház színművészei mellett. Huszonkét társulat tagjai választották ki szavazataikkal az idei jelölteket, akik közül majd a nagyérdemű választja ki a legérdemesebbet.

Koszorus R.

A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl a 2007-ben, mindössze 47 esztendősen elhunyt Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. Odaítélésének egyik fő kritériuma a kiemelkedő mesterségbeli tudás, művészeti teljesítmény. Mindezek mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók.

Fándly Csaba a jelöltség kapcsán azt nyilatkozta: nagyon felemelő érzés, hogy a saját társulata olyan embernek tartja, aki tesz a közösségéért. Fándly Csaba 2008. óta tagja, meghatározó alkotója a Csiky Gergely Színháznak. A közönség jelenleg a Furcsa párban láthatja, de a készülő Korai menyegző című film főszerepében is feltűnik majd. Fándly Csaba legutóbb a városnapon Kaposvár Szolgálatáért-díjat vehetett át Szita Károly polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában