színház

2021.07.16. 14:18

Cselényi Nóra lett a Csiky Örökös Tagja

Évadzáró ülést tartott a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata csütörtökön. A teátrum Örökös Tajgai közé emelték Cselényi Nóra Jászai-díjas jelmeztervezőt, aki oklevelet vehetett át.

Turbéki Bernadett

A kiemelkedő színházi alkotót évtizedek óta szoros kapcsolat fűzi a színházhoz, ahol a nézők számos izgalmas, szemet gyönyörködtető jelmezét megcsodálhatták. Fülöp Péter, a színház igazgatója beszédében kiemelte az elmúlt évad viszontagságoktól terheltségét, amelynek ellenére helyt álltak, és sikereket könyvelhettek el a műfajban több területen is. Elmondta: Büszke az Erkélyből Páholy elnevezésű programsorozatra, amellyel a nézőkkel tartották a kapcsolatot. A televíziófelvételekben és filmkészítésben is remekeltek. A Korai menyegző, a Buborékok, és a Tüskevár kópiái is dobozban vannak már.

Virággal és borral köszönt el a társulat Mikecz Estillától, Szvetnyik Katától, Mohácsi Norberttől és Mucsi Kristóftól, akik ősszel másik színházak társulatainál lépnek a világot jelentő deszkákra. Olt Tamás művészeti vezető ismertette az évadban legtöbbet játszó színészeket. A harmadik helyen Török Saca végzett, Benedek Dániel, és a legtöbbet szerepelő Fándly Csaba előzték meg.

Komor István Emlékgyűrűvel ismerték el Fándly Csaba munkásságát, a technikai személyzetnek járó Fogaskerék díjat pedig Borsi Krisztián kapta titkos szavazás eredményeként.

Az új évad augusztus 23.-án kezdődik, amelyet a Csárdáskirálynővel nyitnak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában