helyi ízek

2021.07.05. 09:59

Díjnyertes babos és mexikói ínyencségek rotyogtak Potonyban

Ételdömping és gólözön várta a közönséget a hétvégén Potonyban.

Gamos A.

Fotó: Gamos A

Éjszakai focitornával egybekötött horvát gasztronómiai fesztivált rendeztek a településen. Rekordszámú nevezés érkezett a főzőversenyre, 19 csapat tagjai serénykedtek jókedvűen a bográcsok körül. Hogy a kapott alapanyagból, a négy kiló sertéshúsból és az egy-egy kiló babból illetve krumpliból minél ízletesebb ételek kerüljenek az asztalokra.

A frappáns elnevezésű barcsi Stare koke i pijevac, azaz „Az öreg tyúkok és a kakas” csülkös káposztája gazdagon, krumplival lett tálalva. A résztvevők jóvoltából készült többek közt pincepörkölt, sült tarja is… A versenyt végül a felsőszentmártoniak csülökpörköltje nyerte nokedlivel. Második helyezést ért el a Pécs-Baranyai Horvátok Vadász, Kulturális és Gasztronómiai Egyesületének főztje, a bunyevác babgulyás. Harmadik lett a Baranya-megyei NAV pénzügyőreinek mexikói pörköltje, melyből nem hiányozhatott a kukorica. A különdíjat a házigazda horvát nemzetiségi önkormányzat vitte el. A rendezvény még jobb hangulatáról a horvát zenei hagyományokat ápoló Vizin zenekar gondoskodott.

Fotó: G. A.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában