Nagyatád

2022.06.02. 13:00

A hangverseny jótékonysági koncertté alakult végül

Györke J.

A 15 éve alakult Bóbita kórus első önálló hangversenyét szervezték a városban, amikor eljutott hozzájuk a hír, hogy az évek óta kerekes­székhez kötött Csabi-Tóth Botond nyolcadikos tanulónak talán lesz esélye külföldi kezelésre, ám ehhez az édesanyjának nagyon sok pénzt kellene összegyűjtenie. Boti 10 éves korában került kerekesszékbe és azóta az állapota folyamatosan romlik. Betegsége a Duchenne-féle izomdisztrófia, az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. A több millió forintos, külföldön elérhető kezeléssel ugyan meggyógyítani nem lehet Botit, de hosszú éveket nyerhet, s ez idő alatt talán áttörést érhetnek el a betegség gyógyításában. 

Az iskola vezetősége és a kórustagok jótékonysági koncertként hirdette meg az eseményt, melyen bemutatkozhattak a legkisebb kórustagok is, az első és másodikos jó hangú és táncos lábú tanulók. Az Árpád Fejedelem Általános Iskola aulája megtelt jószívű emberekkel, úgy tudjuk több százezer forint gyűlt össze, melyet Boti hálásan megköszönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában