Tervek

2022.06.15. 20:00

Sikeres évadot zárt a Roxínház, a munka azonban nyáron sem ér véget

Két új előadással várja a nézőket a következő évadban a kaposvári Roxínház.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A közönség a Minden egér szereti a sajtot zenés mesejátékot és az Anconai szerelmesek a Balatonnál című előadást tekinthetik meg – erről Szabolcsi János a Roxínház egyik alapítója beszélt az évadzáró és évadismertető szerdai sajtótájékoztatón.

Szabolcsi János kiemelte, az idei évadban 60 teljes előadást játszottak, ezeket több mint 12 ezren látták. Emellett az ország 33 pontján, 53 különböző rendezvényen léptek fel. Az eseményen elhangzott, a társulatot nyáron Somogyváron, Balatonszárszón és Szilvásszentmártonban is láthatja a közönség. Előbbi településen a Szent László napokon június utolsó hétvégéjén, majd augusztusban a Somogyvári Nyári Színházban. Gyurákovics László, Somogyvár polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, több programmal készülnek június 24-e és 26-a között. Az eseményt 32. alkalommal szervezik meg, ahol a nyitó és a záró előadást is a Roxínház műsora lesz. 

Forrás: Lang Robert Kaposvar

Móring József Attila kormánybiztos, Marcali és térségének országgyűlési képviselője arról beszélt, még jobb körülményeket szeretnének biztosítani a bencés romoknál, ezért úgy döntött a település vezetése, hogy 500 férőhelyes nézőteret, színpadot és öltözőket alakítanak ki. Ehhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban nyújtottak be pályázatot. Pintér Kata a Roxínház rendezője a tájékoztatón elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, ezért a következő évadtól még több szakember segíti a tanoda munkáját. Céljuk, hogy a környék legnagyobb színházi stúdióját alakítsák ki – tette hozzá.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában