Gyerekszínház lett a templomból

2022.08.25. 11:30

Könnyű görbe útra tévedni, Istent választva minden egyenesebb

Vakációs bibliahéten ismerkednek meg Jákob történetével a hetesi református fiatalok a nyári vakáció utolsó napjaiban. A foglalkozásokhoz az anyagot a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány (KOEN) felvidéki munkacsoportja készítette el, melynek a „RendezŐ” címet adták.

Marosi Gábor

Fotó: Kovács Tibor

Kutasiné Molnár Boglárka református lelkipásztor lapunknak elmondta, arra szeretnének rámutatni a héten, hogy Isten az, aki a nagy rendezője minden ember életének. 

– Ha ezt elfogadjuk, akkor simulékonyabban állunk a mindennapokhoz, gördülékenyebben mennek dolgaink. Ha nem, akkor vannak benne görbe utak, úgy, ahogyan a történet főhősének, Jákobnak az életében is – hangsúlyozta a lelkipásztor. – A gyerekek Jákob és Ézsau történetén keresztül ismerhetik meg azt, hogy Isten miként igazgatja, rendezi az életünket – emelte ki Kutasiné Molnár Boglárka. 

A hetesi református templom egy kisebb színházzá alakult át a vakációs bibliahétre. Festett paraván és különféle kiegészítő eszközök segítették a résztvevő gyerekeket abban, hogy jobban átéljék, elképzeljék és részesei legyenek az eseményeknek. 

Az interaktív foglalkozásokon a szerepekhez igazodva a gyerekeknek tűrniük kell, döntést hozniuk, vagy megélniük valamit. Ottjártunkkor az iskolások egy rövid, bevezető jelenetet adtak elő. A történetben a bagoly rendezett egy színdarabot a többi állatnak. 

A vakációs bibliahetet hagyományosan minden évben megszervezik a hetesi református gyülekezetben. Azért a nyári szünet utolsó hetében, hogy megkönnyítsék a szülők és a nagyszülők napjait, mert ebben az időszakban nehezebben tudnak elmenni szabadságra. Az idei foglalkozásokon egy tucatnyian vettek részt, mindannyian a gyülekezet hittanosai. 
 

Fotók: Kovács T,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában