Közösségi projekt

2022.09.23. 17:29

Törőcsik Marira is emlékezne a kaposvári diák a Kaptárszínházzal

Még csak kilencedik osztályos, de már több közösségi programot sikeresen megvalósított Vajda Milán, a Táncsics Mihály-gimnázium diákja.

Andricz G.

Az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő fiatalember a napokban Kazincbarcikán, a Magyar Tehetséggondozó Társaság konferenciáján mutathatta be az egész tanévben tartó Kaptárszínház elnevezésű projektjét.

Milán a kutasi általános iskolából indult, néhány színházlátogatás alkalmával szeretett bele a színpad világába. Tavaly a Kisbajomi Pajtaszínház társulatával a Nemzeti Színházba is eljutott, több drámatáborban részt vett már, idéntől a Roxínházban próbálja ki magát.

 

– Egy olyan közösségi ember, aki szeret a középpontban lenni, jó ötletei vannak, és társai is szívesen tartanak vele. Az idén egy olyan programtervet szervez, amit érdemesnek tartottunk arra, hogy bemutassuk nagyobb szakmai közönség előtt is a kazincbarcikai országos konferencián – mondta el lapunknak Milán mentora, Hujber Tamásné, a Kaposvári Klebelsberg Kollégium tehetségfejlesztő tanára.

A Kaptárszínház projekt egy olyan kulturális kínálat minden korosztály számára, amelyben irodalom, képzőművészet, színház, tánc és zene egyaránt benne van.
– Mindig szerettem szervezni, és kigondolni olyan dolgokat, amik megmozgatják a közösséget – mesélte Milán. – Ezen kívül szeretek táncolni, színpadon lenni. Ezt a projektet azért találtam ki, hogy a színház, a tánc közelében lehessek, és minél több társam jól érezze magát a hétköznapokon. Egy kulisszabejárással indítottuk az évet, a Csiky Gergely Színházba látogattunk el egy programhétvége keretén belül az osztályommal. Szalai Józseffel, a színház műszaki vezetőjével betekinthettünk a színfalak mögé, és megnézhettük, hogy milyen technikai eszközökkel készül el egy előadás. A fiatal tehetség a Csányi Alapítvány támogatottja is egyben.

– A projektben többek közt egy irodalmi vetélkedőt is tervezek Törőcsik Mari emlékére, valamint kerekasztal-beszélgetést Kaszás Csengével, a kaposvári színház új színművészével. Táncház, versfesztivál is színesíti majd a programokat, ami a tanév végéig tart majd – tette hozzá a gimnazista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában