Találkozó

2024.01.24. 19:55

Legyen a zene mindenkié: esélyegyenlőségi hangversenyt tartottak a zeneiskolában

Szeretnék neked zenélni címmel szerdán rendezték meg a IV. dél-dunántúli regionális sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek találkozóját a Liszt Ferenc Zeneiskolában, ahol este teltházas Esélyegyenlőségi hangversenyt tartottak.

Harsányi Miklós

Ének, dal és ritmusjáték valamint tánc is szerepelt a programban.

– Már negyedik alkalommal mondhatok köszönetet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek elkötelezett neveléséért – hangsúlyozta Nagy Tamás, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – Rekord létszámú nevezés érkezett a délelőtti találkozóra, a régió 12 alapfokú iskolájából 30 produkciót hallhattunk, s úgy érezzük, hogy ezt a programot folytatnunk kell. Iskolánk mottója is Kodály Zoltán szavait idézik: Legyen a zene mindenkié.

Fotó: Muzslay Péter

Nagy Tamás arról is szólt: az alapfokú művészeti iskolákban egyre hangsúlyosabban van jelen az SNI-s tanulók beiratkozási aránya. Szakemberek azonban jól tudják, hogy minden gyermek egyedi és különleges valamiben, s a pedagógusoknak valamint az intézményvezetőknek nagy szerepe van abban, hogy a tehetségfelismerés, illetve a felzárkóztatás terén hatékonyan munkálkodjanak. Szerda este a Duráczky József egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és a zeneiskola diákjai is felléptek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában