Polgári Kaszinó

2024.02.13. 09:59

Országfosztásról, egészségről és táncról is beszélgetnek a kaszinóban

Bekes József íróval, könyvgyűjtővel folytatott, illetve Varga Péter Pál gerinc­sebész főorvossal orvosi pályájáról, valamint a viszi levendula- és a somogytúri Kunffy-projektjéről való élvezetes beszélgetést követően is további színes programokkal várja az érdeklődőket a Takáts Gyula könyvtárba a Kaposvári Polgári Kaszinó.

Lőrincz Sándor

Fotó: MW

Szép Tamás elnöktől megtudtuk: február 22-én Kölcsönvett szabadság címmel a mesterséges intelligenciáról és lehetséges következményeiről tart előadást Magai István kaposvári származású gépészmérnök. 
Mire jók az állatkertek? – teszi fel a kérdést hallgatóságának március 7-én Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője. Március 21-én komolyabb téma kerül terítékre; Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának tudományos munkatársa Magyarország kifosztásáról értekezik. 
Április 4-én adják át a Kaposvári Polgári Casino 2024. évi díját; a díjazottat versekkel köszöntik – a Költészet Napjára is emlékezve –, a „Mondj Te is egy Verset! Egyesülettel és egyik vezetőjével, Baranyi Liával karöltve. Április 18-án 18 órakor a megszokott, könyvtári helyszíntől eltérően a Vaszary parkban lévő Polgárok Házában zajlik a beszélgetés Mocsai Lajos mesteredzővel, egyetemi tanárral. 
Május 2-án Turi Endre, a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetője lesz a kaszinó vendége; hivatásáról Csordásné Bárdos Gyöngyvér faggatja. Május 16-án a hagyományos „Homo Ludens” műveltségi csapatjátékra kerül sor két játékmesterrel: Szíjártó Attilával és Boda Róberttel. Június 24-én ismét megtartják szentivánéji nosztalgikus, plein air programjukat.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában