Fuvolaverseny

2024.04.15. 09:34

Megjöttek az ország legjobb fuvolásai

Izgatottan készült a legtöbb versenyző az Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny első napján, pénteken a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában. Antal Fanni az egyik kivétel volt.

Koszorus Rita

– A tanárom fia írt nekem egy darabot, ami szerintem nagyon különleges, nemcsak jól el lehet játszani, de még egy filmbe is nagyon beleillene – árulta el a fiatal tehetség. Elmondta: szülei azt szerették volna, hogy gitározni tanuljon. – Egyszer azonban láttam a Virtuózokban Holozsai Esztert, aki fuvolán játszik, és megtetszett a hangszer – mesélte Fanni. 

Az Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny az ország legrangosabb művészeti versenye. Kaposvárra 69 növendék érkezett az ország 41 alapfokú intézményéből. A fiatalok hat életkor szerinti csoportban versenyeznek egy szabadon választott és egy kötelező mű előadásával, amelyet háromtagú szakmai zsűri értékel. 

– A kislányok rajonganak a fuvoláért, sikerélményhez jutnak a gyerekek már akkor, amikor elkezdenek játszani a hangszeren – mondta érdeklődésünkre Szabó Klaudia igazgatóhelyettes. Már maga a játék is hasznos, hiszen napi pár perc gyakorlás is hatással van a személyiségfejlődésre. De a versenyfelkészülés kitartásra és fegyelemre is neveli őket, tette hozzá a pedagógus. A versenyzőket az első napon Nagy Tamás igazgató, Kalózné Pápa Ágnes, a Kaposvári Tankerületi Központ szakmai vezetője és Dér Tamás alpolgármester köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában