Fotók

2024.05.21. 13:53

A hajtogatás művészetét mutatja be a kiállítás

Repülő orrszarvú bogár, ugróbéka vagy éppen tüskés labda is visszanézett a diákokra Kaposváron. Különleges tárlat nyílt kedden a Toldi tagiskola aulájában.

Góz Lilla

A vitrinben három egyéniség három stílusa jelent meg. Kurucz Miklós pár évvel ezelőtt ismerkedett meg az origamival, mikor nyaraláskor egyszerűbb figurákat hajtogatott leányának. 

– Akkor láttam, hogy milyen komplex origamikat lehet készíteni és évek alatt megtanultam milyen papírokkal és hogyan kell dolgozni – fogalmazott a pedagógus. Hozzátette: papírból bármit el lehet készíteni és ezek csak hajtogatva vannak, se tűzve, se kapcsozva. 

Nagyné Szekeres Aletta, a Toldi galéria vezetője elmondta: Szigeti Tamást, Kurucz Miklóst és Horsa Pétert nem könnyen sikerült a kiállításra rábeszélnie. A három pedagógus origami alkotásait a tanév végéig lehet a kaposvári Toldi tagiskolában megtekinteni. Megemlítette, hogy a hajtogatás titkát Japánba egy buddhista szerzetes vitte a hatodik században. 

A megnyitóra a tanulók dalokkal, versekkel készültek és búcsúzóul minden osztály kapott egy lapot, amely alapján ugróbékát hajtogathatnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában