Látványos felvonulás és díjátadó

2024.05.19. 13:50

Pünkösdi forgataggal és rangos díjakkal nyitotta meg a nyári szezont Siófok

Idén is fergeteges ünnepléssel és emlékezetes pillanatokkal köszöntötte a nyarat Siófok, a hagyományos pünkösdi szezonnyitóján. Waldheim polgármestere adta át jelképesen a nyár fővárosának kulcsát kollégájának.

Hajdú Marianna

Fotó: Németh András

Siófok városa idén is méltóképpen ünnepelte a pünkösdi szezonnyitót, amely látványos eseményekkel és meghitt pillanatokkal örvendeztette meg a résztvevőket. A Fő tértől a Nagystrandig tartó felvonulás igazi színpompás kavalkád volt, ahol városvezetők, civilek és testvérvárosi küldöttségek végig sétáltak a városon. A színes forgatagot az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó mintegy száz fiatal táncosa is elkísérte.

A színes forgatagot az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó mintegy száz fiatal táncosa is elkísérte.
Fotó: Németh András

A rendezvény egyik csúcspontja volt, amikor Stefan Ernst, Waldheim polgármestere jelképesen átadta a nyár fővárosának kulcsát Lengyel Róbert siófoki polgármesternek, a Plázs újonnan felavatott színpadán. 

Siófok szezonnyitójának négynapos ünnepségsorozatára a testvérvárosok küldöttségei is érkezetek: a németországi Waldheim mellett a horvátországi Porecsből, az észtországi Pärnuból és az erdélyi Gyergyószentmiklósról. 

Lengyel Róbert és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő szezonnyitó köszöntő beszéde után kihirdették a Siófok Turizmusáért Díj 2024-es nyertesét, amelyet idén a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad kapott.

 Az elismerést Kiss László, a művelődési központ igazgatója vette át. A Varga Imre Művészeti Díjat pedig Teleki Miklós zongora- és orgonaművész nyerte el.

A szezonnyitó ünnepség során megemlékeztek koszorúzással emlékeztek meg Zákonyi Ferencről is, amelyet emléktáblájánál helyeztek el.

A rendezvény egyik különleges pillanata volt, amikor Németh Sándor, az Operettszínház egykori igazgatója, Kálmán Imre szobránál átvette a híres zeneszerző nevét viselő emlékplakettet. A 82 éves művész még táncra is perdült a korábbi emlékplakettessel, Teremi Trixivel. 
A felvonulást a vasasi Bányász Fúvószenekar vezette, amely még emlékezetesebbé tette az ünnepséget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában