időutazás

2020.08.22. 18:06

Apró apródok tízpróbáztak Somogyváron

Elmesélték Szent László legendáját, célba dobtak, íjászkodtak, kardot vívtak, de még hűtőmágnest is készítettek szombaton a gyerekek Somogyváron.

Góz Lilla

Mindannyian egy menetlevéllel indultak el a Szent László Nemzeti Emlékhelyről a lovagkirályról elnevezett sétaúton, hogy a tízpróbát teljesítették. Az ügyességi feladatok mellett nagy hangsúlyt feltettek a szervezők a magyar történelem bemutatására. – Első ízben szerveztük meg az erőpróbát a gyerekeknek azzal a céllal, hogy az augusztus 20-ai hosszú hétvégén megismertessük velük játékos formában Szent László lovagkirály életét és korát, valamint a somogyvári bencés apátság történetét és kultúránkban betöltött szerepét – mondta el Bogdán Hajnalka főszervező.

Hozzátette: az erőpróbára a környékbelieken kívül az ország minden tájáról érkeztek családok, akik többsége a Balatonon töltötte a nyári pihenését. A feladatokat húsz gyermek teljesítette, az apródokat a Horváth Győző helyi polgármester, vezette iharosi Szent László Lovagrend avatta fel. Erről egy oklevelet is kaptak, amelyet büszkén mutattak szüleiknek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!