Tíz év

2017.08.30. 07:03

Új elnök a kaposvári szinkronúszás élén

Tíz esztendőnyi eredményes munka után leköszönt a Kapos Dynamic SE elnöki tisztéről Kárpáti Anikó. A klubot a helyére választott Csorba András vezetheti a következő négy évben.

Kun Zoltán

A Kapos Dynamic SE alapítója új sportágként honosította meg a szinkronúszást a somogyi megyeszékhelyen. A klub nemrégiben tartott tisztújító közgyűlésén elfogadták lemondását és új elnököt, valamint elnökségi tagokat választottak. A döntés értelmében a következő négy évben Csorba András vezetheti a klubot. Az elnökséget Bálint Ákos, Kutasné Harsányi Tünde, Csorba András, Mazagáné Molnár Éva és Farkas Balázs alkotja.

– Váratlanul érte a megkeresés?

– Mondhatom, hogy igen, hiszen eddig csupán szülőként tartoztam a szinkronúszókhoz – nyilatkozta lapunknak Csorba András. – Kárpáti Anikó lemondása után azonban megoldást kellett találnunk, hiszen fő célunk, hogy töretlenül folytassuk azt a munkát, melyet ő is végzett az elmúlt években. – Többen is megkerestek a szülők közül, hogy vállaljam el a megbízást, s örömmel tettem, mert a magam eszközeivel segíteni szeretném az egyesület működését. A klubban valamennyi elnökségi tag társadalmi feladatot lát el, tehát a hétköznapi munkánk mellett igyekszünk eleget tenni a feladatainknak. Valamennyi elnökségi tag szülő is egyben, hiszen itt sportolnak gyermekeink.

– Milyen céllal látott munkához?

– Semmi különlegeset, vadonatújat nem akarunk: szeretnénk folytatni a tehetséges lányok képzését, sikeres versenyeztetését, szerepeltetését. Szeretnénk megtartani a nem hivatalos Legjobb Vidéki Egyesület címet, melyet az itt zajló színvonalas szakmai munkának köszönhetően vívtak ki a kaposvári szinkronúszók. Megpróbáljuk még jobban elfogadtatni az egyesületet. Ennek érdekében nemcsak szinkronúszó bemutatókon veszünk részt, hanem szárazföldi produkciókkal is fellépünk. Nem titok, hogy több támogatót is szeretnénk megnyerni az „ügyünknek”, mert szeretnénk biztosítani, hogy a nálunk sportoló több mint hetven szinkronúszó a jövőben is zavartalanul sportolhasson. Szeptember második hetében szülői értekezletet tartunk, ahol hivatalosan is bemutatkozunk majd.

– Mit jelent az említett cím?

– A harminc magyarországi egyesület közül emlegetnek bennünket a legjobb vidéki klubnak az országos szövetségben. Az országos viszonylatban a 4-5. helyen állunk. Az elismerés mögött igen komoly munka áll. Több esztendőnyi munka gyümölcse érett be és az elért eredmények önmagukért beszélnek. Mazaga Fanni és Márton Vera már meghívást kapott a válogatottba is, de tudni kell, hogy vidéki városból nem könnyű a nemzeti csapatba kerülni. Nagyon nehéz lesz mindezt szinten tartani, vagy esetleg tovább javítani. Mindenesetre ez csakis a szülők támogatásával valósulhat meg.

Csorba András, az új elnök

– A szakmai stábban történt változás?

Barka Levente egyetemi tanulmányai miatt egyelőre egy évre távozott. A szinkronúszókat továbbra is Farkasné Kacsó Renáta Vivien és Laski Vivien készíti fel. Az erőnlétért Nagy Dénes edző felel és a tervek szerint Tanai Tünde koreográfus is visszatér. Egy úszóedzőt még szeretnénk szerződtetni, jelenleg is tárgyalunk a jelöltekkel. Szeretnénk, ha a szakmai stábnak a jövőben csak a szakmai kérdésekkel kellene foglalkozni. Az egyéb ügyekkel (például az utazással, étkezéssel, szállással) kapcsolatban a tervek szerint az elnökség tagjai intézkednek majd. Olyan klubmodellt szeretnénk megvalósítani, ahol egymás mellérendeltjeként tevékenykedhetünk. A gazdasági ügyeket továbbra is Juhász Klaudia intézi. Az egyesület népszerűsítése kapcsán pedig a kiváló víz alatti fotókat is készítő ifjabb Lőrinc Ferenc munkájára folyamatosan számíthatunk.

– A kaposvári vizes sportágakkal kapcsolatban állandó kérdés a vízfelület. Az épülő új versenymedence a szinkronúszók helyzetét is javíthatja.

– Nagyon örülünk az új beruházásnak. Kíváncsian várjuk, hogy az új medencében milyen helye lesz klubunk sportolóinak. A létesítmény megnyithatja az utat ennek az olimpiai sportágnak a rangos versenyei előtt is. Ezen a téren is szeretnénk előre lépni és országos bajnokságot, Magyar Kupát rendezni.

– Mi a sportolók jelenlegi programja?

– Közel negyvenen vettek részt a közvetlen alapozó munkában, az edzéseknek az igali fürdő adott otthont. Az intenzív felkészítő tréningeken két egykori szinkronúszónk Péter Zsóka és Doktor Dominika edzőként is segítette a munkát. Edzőink számára is akad tennivaló, hiszen a FINA több alapszabályt is megváltoztatott a szinkronúszásban. Ennek megfelelően frissíteni kell a tudnivalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában