Kosárlabda NB I./A – előzetes

2017.10.13. 11:56

Rangadó vár a Kaposvári KK-ra a harmadik fordulóban

Igazán értékmérő feladat vár szombaton 18 órakor a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapatára.

Kun Zoltán

Az élvonalbeli pontvadászatot két győztes meccsel kezdő somogyiak az Egis Körmend alakulatát fogadják a Kaposvári Városi Sportcsarnokban. A JP Autó Jászberényi KSE együttesét hazai pályán, valamint a MAFC gárdáját Oroszlányban verő Hendleinék a nemzetközi kupában is vitézkedő vasiak ellen is szeretnének jó eredményt elérni.

Amíg a Kaposvári KK bajnokit játszott szerdán, addig a vasiak idegenben vívtak FIBA EC-meccset a BC Steaua Bukaresttel. Csakúgy, mint az első találkozót, a párharc visszavágóját is a körmendiek nyerték, igaz csak 73–72-re. Ferenc Csabáék ezzel továbbjutottak és újabb ellenfélre várhatnak a sorozatban.

A körmediek is két sikerrel megvívott meccset jegyeznek eddig a magyar bajnokságban. Érdekesség, hogy ugyanazzal a két csapattal játszottak eddig, mint a kaposváriak. Előbb Jászberényben nyertek 85–71-re, majd a MAFC-ot győzték le hazai környezetben. Utóbbi mérkőzésen – a végletekig kiélezett csatában – mindössze 69–67-re tudtak nyerni.

Nem legyőzhetetlen az Egis Körmend együttese sem, de ehhez egyenletes csapatteljesítmény szükséges. Gasper Potocnik az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező alakulatot dirigálhatja, amelyben a kaposvári nevelésű – Pécsről odaigazoló – Halász Ákos is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában