Vízilabda OB I.

2017.10.12. 22:51

A Vasas-Plaket kiütötte a Kaposvári VK-t

Csak az utolsó, negyedik negyedben tudta bevenni a házigazda Vasas-Plaket kapuját a Kaposvári VK társulata a csütörtök késő esti tv-s meccsen, így kiütés lett a találkozó vége.

Fenyő Gábor

Bp. Vasas-Plaket SC–Kaposvári VK 10–3 (2–0, 5–0, 1–0, 2–3)

Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. V.: Mucskai, Kovács Cs.

Az ember nem akart hinni a szemének... Már a negyedik negyedben jártunk, amikor a vendég kaposváriak a 26. percben végre valahára bevették a Vasas-Plaket kapuját. Ekkor már 8–0-ra mentek a házigazda piros-kékek, vagyis a meccs sorsa már rég eldőlt. Szervezetten és hatékonyan védekeztek a hazaiak, ugyanakkor a kaposvári támadások kiismerhetőek voltak – már ha persze egyáltalán eljutottak a lövésig.

Verhetetlen volt Jónás György hálóőr – a harmadik etapban Juhász-Szelei Norbert ötméteresét is kipiszkálta –, vagy ha mégis, akkor hát ott volt a kapufa. A negyedik, utolsó nyolc perces szakaszt ugyan 3–2-re hozta a Kaposvári VK, ám ez a végeredmény kozmetikázására sem volt elegendő...

Bp. Vasas-Plaket SC: Jónás Gy. – Burián (2), Babay (1/1), Simon H. (1), Takács B., Bencz, Bóbis. Csere: Steinmetz Á. (3), Marnitz G. (2), Miklós L. (1), Péter L., Sélley, Hőna. Vezetőedző: Földi László.

Kaposvári VK: Krémer – Giga (1), Varga Zs. (1), Tóth K., Lukács Á., Vindisch, Sántavy. Csere: Juhász-Szelei (1), Kovács O., Pataki, Palotás, Ihárosi. Vezetőedző: Szécsi Zoltán. Edző: idősebb Berta József.

Emberelőnyös helyzetből született gólok: 11/4, illetve 10/0.

Akciógólok: 5, illetve 3.

Ötméteresek: 1/1, illetve 1/0.

Földi László: – Ott folytattuk, ahol a Debrecen ellen abbahagytuk. Akkor is és most is jól védekeztünk, kevés gólt kaptunk, amivel előbb felőröltük, majd össze is roppantottuk a kaposvári együttest.

Szécsi Zoltán: – Nincs mit szépíteni a dolgon, ez tragikus volt... Kishitűen semmi keresni valónk nem lehet. Nem videóznunk kell, hanem a játékosok lelkét rendbe tenni. Újra meg kell találnunk az önbecsülésünket, s akkor még lehet esélyünk arra, hogy a hőn áhított felsőházi rájátszásba kerüljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában