Kézilabda NB I., nők

2018.03.23. 10:00

Sztárok Siófokon: Joanna Drabik is a Balaton-partra igazolt

Joanna Drabik a Siófok KC együttesében folytatja pályafutását, a 24 éves beálló a Lublin csapatától érkezik a Balaton-partra. A csapat vezetősége leigazolta már a norvég Silje Solberget, a horvát Andrea Penezicet és az orosz Khmyrova Tatianat is, az edzőjük pedig a norvég Tor Odvar Moen lesz.

M. G.

Joanna Drabik

A Siófok KC hivatalosan weboldalán jelentette be, hogy leigazolta Joanna Drabikot. A 24 éves beálló a Lublin csapatától érkezik Siófokra, s jelenleg a lengyel válogatottal edzőtáborozik és ott sikerült őt elérniük egy villáminterjúra.

– Azért fogadtam el a Siófok ajánlatát, mert egy ambiciózus csapat tele célokkal – nyilatkozta a klub honlapjának Joanna Drabik. – Számomra az a legfontosabb, hogy minél többet tudjak fejlődni és erre tökéletes hely lesz a Balaton partja. Az volt az álmom, hogy egy erős bajnokságban játszhassak és ez hamarosan valóra fog válni.

– Az SKC kapusedzőjével, Antoni Pareckivel nagyon jó a kapcsolatom, véleményem szerint egy remek edző – tette hozzá Joanna Drabik. – Várom már a közös munkát vele is. Izgatott leszek, ha arra gondolok hogy hamarosan kezdődik a siófoki kaland. Szeretnék komoly sikereket elérni, jó lenne érmet vagy érmeket szerezni a következő szezonban.

Finoman szólva sem tétlenkedik a Siófok KC vezetése, hiszen a közelmúltban több új játékos leigazolását is bejelentette. Silje Solberg személyében világ- és Európa-bajnok norvég válogatott kapust igazoltak. A kiváló hálóőr nyáron érkezik a Balaton partjára. Két sztárigazolást is nyélbe ütöttek Siófokon: a horvát Andrea Penezic (balátlövő) és az orosz Khmyrova Tatiana (irányító) a Vardar Skopjétől érkezik a balatoniakhoz.

Az is hivatalossá vált, hogy a norvég Tor Odvar Moen követi Lars Rasmussent a siófoki kispadon. Az 53 éves szakember hosszú távú szerződést kötött a Siófok KC együttesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában