kézilabda

2020.07.16. 14:45

Teszteléssel indult a közös munka a csurgóiaknál

Véget ért a nyári pihenés a Csurgói KK csapatánál is, a játékosok és a szakmai stáb tagjai csütörtökön találkoztak ismét.

Huszár Hajnalka

Ha az időjárás is úgy szeretné, akkor a csapat pénteken a Dráva- Coop Zrt meghívásának eleget téve Barcson folytatja programját. Drávai evezéssel kezdődik a csapatösszetartás. Ha ez nem lehetséges, arra is van terve a szakmai stábnak.

A csapattagok és a szakmai stáb egyaránt teszteléssel kezdték a csurgói napjaikat, hiszen elsődleges cél a fertőzésveszély minimalizálása. Az eddigi teszteke negatívak lettek, ez pedig biztató jel a hatékony munka megkezdésére. Kiemelten ügyelnek arra, hogy a hosszú leállás miatt nagyobb a sérülésveszély, és ezt szeretnék elkerülni. Ehhez garancia a régi-új edzői stáb, ahol a szakmai munkát az Alem Toszkics, Baranyai Norbert és Darko Pavlovic edzők végzik. A csapat erőnléte Házi Bence írányításával fejlődik, a kapusok munkáját Szabó Imre koordinálja. Az egészségügyi stábot Gazda Ferenc fizioterapeuta, Ónodi Andrea gyógytornász és Dergez Mária orvos alkotja. A technikai vezető Szabados Árpád. A Csurgó fiatalított is, öt új játékossal a csapatépítés kiemelten fontos lesz. Az új igazolások közül Tatai Péter neve cseng a legismerősebben, hiszen a közkedvelt kapus a magyar válogatott és Pick Szeged hálóját is hatékonyan őrizte hosszú éveken keresztül. A csapatot erősíti Gábor Marcell balátlövő, Ivan Popvic beálló, Grega Kercic jobbátlövő és Mladen Krismancic irányító az új szezonban.

A szakmai munkát nehezíti, hogy a vírushelyzet miatt kérdéses a felkészülési mérkőzések programja. Az eredeti tervben a Csurgói KK a horvát bajnok RK Zágráb és horvát ezüstérmes RK Nexe csapatával kettő, míg szlovén RK Trebnje és az osztrák UHK Krems csapatával valamint a nagy rivális Balatonfüredi KK együttesével egy-egy mérkőzést vívott volna. Sajnos a külföldi csapatokkal való találkozást a vírusveszély átírta, így új edzőpartnereket kell keresni. A somogyiak meccselnének a bajnokság újoncával, a Veszprém KKFT Felsőörs csapatával, ahol a kézilabdázás kiválóságai Éles József, Fazekas Nándor és Tombor Csaba irányításával készülnek a megmérettetésekre, valamint a Grundfos Tatabánya együttesével. További mérkőzések is szervezés alatt vannak, ezek alakulásáról is folyamatosan tájékoztatást ad a klub.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában