vízilabda

2021.04.07. 22:01

Hazai pályán szenvedett vereséget a Kaposvári VK a Budapest Honvédtől

Nem tudta megállítani az esélyesebb Budapest Honvéd SE csapatát a Kaposvári VK, amely így vereséget szenvedett az E.ON férfi vízilabda OB I. 25. fordulójában.

Klein Péter

A bajnokságból bár még öt mérkőzés hátravan, de a Kaposvári VK a szerdán, a Budapest Honvéd SE ellen vívta szezonbeli utolsó hazai bajnoki mérkőzését. A somogyi pólósok szerettek volna jó eredménnyel búcsúzni a Csik Ferenc Versenyuszodától, még úgy is, hogy több játékos hiányát is meg kellett oldaniuk az olimpiai-, világ- és Európa-Bajnok játékosokkal teletűzdelt Budapest Honvéd ellen. A mérkőzés nem indult jól somogyi szempontból, hiszen a vendégek gyorsan elléptek két góllal, de ezt követően, már a harmadik percben végleg cserés kiállítással kiküldték a vízből a Decker fivéreket. Az emberelőnyt Juhász-Szelei Norbert révén gólra váltotta a KVK, de vendégek négy büntetőt is kaptak ebben a negyedben, aminek köszönhetően a tizenkét gólt hozó játékrészben négygólos előnyre tettek szert. A második negyedben már tetemes, hétgólos különbség alakult ki a csapatok között, s már ekkor eldőlt a három pont sorsa.

A fordulás után a KVK hiába próbált közelebb kerülni, nem igazán talált a Honvéd védekezésének ellenszerét, így a vendégek megnyugtató, kilencgólos előnnyel fordulhattak az utolsó etapra. A mérkőzés zárószakaszában sem tudott közelebb kerülni riválisához a Kaposvár, amely így vereséggel búcsúzott erre a szezonra a Csik Ferenc Versenyuszodától.

 

Surányi László: – Ezen a mérkőzésen semmi sem működött, bármihez nyúltunk, az a visszájára sült el. Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy megpróbálunk nyerni, ehhez képest az első negyedben eldőlt a három pont sorsa. Ezt követően pedig edzőmeccs jelleggel csordogált a találkozó. Minden egyes poszton nagyon gyengén teljesítettünk.

Szivós Márton: – Két filmet játszott a csapatom: az első negyedben a Hét mesterlövészt, majd a folytatásban a 300 címűt. A kimagasló kapusteljesítményünk a második negyedtől meghatározta a mérkőzés kimenetelét.

Kaposvári VK–Budapest Honvéd SE 7–18 (4–8, 1–4, 1–3, 1–3)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Füzesi, Kollár.

Kaposvári VK: Csiszár – Langiewicz, Mijic (2), Vindisch (1), Juhász-Szelei (1), Vékony Á., Horváth Á. Csere: Grieszbacher (kapus), Vadóc D., ifj. Berta (3), Jajcinovic, Palatinus, Tóth Á. Vezetőedző: Surányi László.

Budapest Honvéd SE: Decker Á. – Kevi (2), Ekler (2), Hosnyánszky (6), Simon R., Fejős (3), Manhercz (3). Csere: Farkas D. (kapus), Fekete B., Szirányi, Decker A., Gregor, Tapasztó (1), Molnár G. (1). Vezetőedző: Szivós Márton.

Gól emberelőnyből: 14/2, illetve 8/2.

Gól ötméteresből: 1/0, illetve 7/6.

Kiállítva, végleg cserével: Decker A. (3. p.), Decker Á. (3. p.).

Kipontozódott: Palatinus (5. p.), Horváth Á. (28. p.), illetve Simon R. (16. p.), Kevi (28. p.).

 

Ezek is érdekelhetik