röplabda

2021.09.08. 14:51

Centert igazolt a Diamant

Wirth Annamária személyében egy huszonhét éves, 193 centiméter magas centerrel erősítette meg keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapata.

Molnár Gábor

Fotó: Salfay Andras

Wirth Annamária az augusztusi próbajáték után ezen a héten kapcsolódott be az élvonalra készülő együttes edzésmunkájába, és szeretné jó teljesítménnyel segíteni az együttest a célok elérésében.

– Barátnőkkel együtt kezdtem el röplabdázni még az általános iskola felső tagozatában – emlékezett vissza a kezdetekre a sportolónő. – Később többször abbahagytam más versenysportok, illetve a tanulmányaim miatt, de mégis mindig visszataláltam a röplabdához. Az egyetemi éveim után Pécsett, a PTE-PEAC csapatához csatlakoztam, ahol két évig játszottam NB II.-ben, majd egy év kihagyás után a Kispest SE csapatánál folytattam, és a sikeres NB II-es szereplésnek köszönhetően a tavasszal feljutottunk NB I.-be.

Wirth Annamária az elmúlt két szezonban Lutter Lizával indult a strandröplabda országos bajnokság fordulóin, és mindkét alkalommal sikerült eljutniuk a Lupa-tónál megrendezett döntőbe. Most viszont újra a teremröplabda veszi át a főszerepet.

– Hatalmas szerencsének tartom, hogy lehetőségem adódott ilyen kaliberű csapathoz csatlakozni – folytatta a center. – Eddig nem volt részem ilyen szintű munkában, de nagyon várom a további felkészülést, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy fejlődjek és minél jobb lehessek. A lányok és a stáb is nagyon kedvesek és segítőkészek, így én is azon leszek, hogy a játékommal minél inkább segítsem a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában