Labdarúgás

2022.08.15. 11:19

Horváth Péter szezonbeli első gólja három pontot ért a Szpari ellen

Labdarúgó NB II. A DVTK után a Nyíregyházát is lenullázta és legyőzte a BFC Siófok, melyben ezúttal Horváth Péter volt a nyerőember, akinek tizenöt másodperc elég volt a három pontot érő találathoz. Nem volt egy szépségdíjas mérkőzés, a házigazdák alaposan megküzdöttek ezért a sikerért.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

Nem könnyű Siófokon nyerni, ezt jól jelezi, hogy az elmúlt szezonban csak kétszer kaptak ki otthon a balatoniak, akik a Vasas és a Szeged mögött a harmadik legkevesebb gólt kapták és most ősszel ott folytatják, ahol akkor abbahagyták! Két hazai bajnokin - előbb a DVTK, most a Nyíregyháza ellen - hat pont, nulla kapott gól a mérleg!

A szabolcsiak ellen visszatért a Honvéd kötelékéből Eördögh, aki azonnal kezdőként kapott lehetőséget, a sérült Varjas helyett pedig Vágó kapott bizalmat Domján edzőtől, akinek a két belső védőjének átlagéletkora együtt harminckilenc év volt! Ez még inkább növeli a kapott gól nélküli siker értéket. A győztes találathoz Horváth Péternek tizenöt másodperc is elég volt, melyhez némi szerencse is kellett, hisz labdája egy védőn irányt változtatott, így csavarodott védhetetlenül a bal alsóba! Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, magabiztosan őrizték előnyüket a házigazdák, igaz Gresónak volt egy ígéretes lehetősége, ám az oldalhálót találta el (9.p), illetve Csősz lövésénél (17.p) kellett védenie Hutvágnernek, ám a labda oda érkezett, ahol állt, így ez nem okozott problémát.

A fordulás után a cseréknek is köszönhetően már mezőnyfölényben játszottak a vendégek, többet birtokolták a labdát, a játék is inkább a hazai térfélen zajlott, ám ennél többet azonban nem tudtak felmutatni a piros-kékek. Hutvágner komoly védés nélkül is le tudta hozni ezt a kilencvenöt percet nullára. Ez a bajnoki, ha nem is volt színvonalas és kevés gólhelyzetet hozott azért végig izgalmas volt, amit jól mutat, hogy a kilencvenötödik percben is volt esélyük az egyenlítésre a vendégeknek, ám Adamcsek tizennyolc méterről leadott szabadrúgása a sorfalban halt el.

 

Balogh Zoltán (Nyíregyháza): - Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, amikor tizenötödik másodpercben hátrányba kerültünk. Hiába birtokoltuk többet a labdát, kapura veszélytelenek voltunk, lehetőségeink adódtak, de tiszta helyzetet nem tudtunk kidolgozni, sajnos továbbra sem tudunk gólt szerezni.

Domján Attila (BFC Siófok) : - Visszakaptuk a focitól, amit a múlt héten elvett tőlünk, nem volt folyamatos a játékunk és pontatlanok is voltunk. Célratörő foci volt ma és nem látványos, de a három pontot sikerült elérni vele.

BFC Siófok – Nyíregyházi Spartacus FC 1-0 (1-0)

Siófok, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Derdák Marcell (Nagy Viktor, Ország Péter).

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Vágó, Debreceni, Varga B. - Szakály (Nyitrai 77.p), Krausz – Eördögh (Major 84.p), Nyári (Pataki 46.p), Girsik (Dénes 66.p) – Horváth P. (Nikházi 85.p). Edző: Domján Attila.

NYSFC: Fejér – Farkas (Pataki B. 77.p), Baki, Gengeliczki, Deutsch – Csősz (Novák 61.p), Márkus – Kovács Á. (Szerető 33.p), Sigér (Vass 77.p), Gresó – Adamcsek. Asszisztens edző: Balogh Zoltán, Márton István.

Címkék#siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában