Kézilabda

2023.06.18. 15:54

A spanyol élvonalban folytatja Palasics Kristóf

Az elmúlt két szezonban a HSA NEKA férfi NB I.-es csapatában szereplő kapust, Palasics Kristófot ősztől a spanyol élvonalbeli La Rioja szerződteti.

Sonline

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

– A 21 esztendős tehetséges hálóőr a Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként bizonyíthatott nálunk és szimpatikus személyiségével, hozzáállásával és nagyszerű teljesítménnyel a szurkolók egyik kedvencévé vált – tájékoztatott a neka.hu. – A játékos számos sikerben főszerepet vállalt, így nem véletlen, hogy már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. Új csapata a legutóbbi szezonban az 5. helyen zárt, így kihívás és nagy lehetőség előtt áll a fiatal kapus.

Palasics Kristóf Perger Zsolt kapusedzővel dolgozott együtt hétről hétre, így Sótonyi László együttesében a második szezonban kiegyensúlyozottabb és jobb teljesítményt nyújtott, mint az első NB I.-es szezonban.

– A NEKA-n eltöltött két év nagyon sokat jelentett nekem – nyilatkozta Palasics Kristóf. – Sikerült a felnőttmezőnyben bemutatkoznom és megkaptam a szükséges játéklehetőséget, ami biztosította a fejlődésemet. Ezek mellett egy olyan csapatnak lehettem a tagja, mellyel élmény volt minden mérkőzés és edzés, annyira jól összekovácsolódtunk. Sikerült olyan barátságokat szereznem, melyek egész életemben megmaradnak. A NEKA-n több olyan edzővel és szakemberrel tudtam együtt dolgozni, akik az országban a legjobbak és nagyon sokat tudtam tőlük tanulni. Büszke vagyok, hogy tagja lehettem ennek a csapatnak. Mindemellett elértünk olyan sikereket, melykeről álmodni is nehezen tudtunk és ezekre mindig emlékezni fogok. Voltak jobb és kevésbé jobb periódusok, de a csapat mindig megmutatta az erejét és soha nem adta fel, ami előre vitt minket.

A kiváló kapus kihívásnak tekinti a spanyol szerződést.

– Jövőre az edzőm Miguel Velasco lesz, aki a felnőtt válogatott másodedzője – tette hozzá. – Számomra nagyon nagy lehetőség, hogy tőle tanulhatok és a csapat is nagyszerű lesz jövőre. Sok fiatal játékos játszik ott. Elkezdtem spanyolul tanulni már, ezért remélem, ez is könnyíteni fogja a beilleszkedésem. Biztos vagyok benne, hogy sok új kihívás elé nézek, de úgy gondolom, nagyszerű döntést hoztam meg azzal, hogy oda igazolok. Egy új országban, új ligában, új csapatban fogok játszani, így a kihívás adott lesz, de én szeretem a kihívásokat és szívesen vágok bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában