Úszás

2023.06.21. 17:16

Milák Kristóf nem indul a világbajnokságon

Milák Kristóf mindenkit lesokkolt: egy közleményben mondta el, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon.

Trancsik Zsanett

Fotó: Szabó Miklós

A huszonhárom éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó elmondása alapján, jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan sincs azon a szinten, hogy ott legyen a világ legjobbjai között.

Nagyon nehéz szívvel hoztam egy döntést, amit szeretnék megosztani mindenkivel, aki szereti az úszást, és az elmúlt években szurkolt nekem és társaimnak a különböző versenyeken. Nem indulok a júliusi fukuokai világbajnokságon – bármennyire is szeretném folytatni a 2016-ban kezdődött győzelmi sorozatomat, jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan nem vagyok azon a szinten, hogy ott legyek a világ legjobbjai között.

 

Külön megköszönte edzőjének, a kaposvári Virth Balázsnak, hogy igyekezett minden segítséget megadni neki, hogy készen álljon a neves viadalra.

A mögöttem álló stáb tagjai, edzőim, Virth Balázs és Zala György, a MÚSZ és a Honvéd vezetői igyekeztek minden segítséget megadni, hogy a lehető leggyorsabban kikeveredjek ebből a helyzetből, és készen álljak a világbajnokságra – hálás vagyok nekik az erőfeszítésekért, és iszonyúan sajnálom, hogy ezen a nyáron nem leszek ott a medencében. Köszönöm az úszóközösség, a Honvéd-család, a támogatók és a szurkolók megértését és támogatását. Ne féltsetek: hamarosan visszatérek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában