Labdarúgás

2023.09.18. 14:35

A Kaposmérő mellett a Böhönye és a Balatonföldvár is fontos pontokat vesztett

A Somogy vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának szombati játéknapján a Mezőcsokonya nyolcat gurított a Balatonszárszó ellen. A hazaiak kiválósága, Böjte Patrik remek formában futballozott, egymaga öt gólt vállalt.

Őszi Ádám

Fotó: Lang Róbert

Mindössze 24 találat született a 6. fordulóban, mely a gólínséggel karöltve több meglepetést hozott. A Mezőcsokonya egy magabiztos győzelemmel szilárdította meg vezető pozícióját a tabella élén, miután a Kaposmérő és a Böhönye is botlott, ráadásul a Balatonföldvár is elszenvedte első vereségét. Utóbbi a Somogyjád otthonában hagyta hibátlan mérlegét, míg a Böhönye a Somogyvár vendégeként, hátrányból mentett pontot. Zsinórban második vereségét könyvelte el a nemrég még éllovas Kaposmérő, mely Heizer Richárd kiállítása után szenvedett egygólos vereséget a Dél-Balaton FC-vel szemben. Meglepő győzelmet aratott a Kéthely, mely a Lengyeltóti veretlenségét vette el egy ötgólos összecsapáson. Nem bírt egymással az újonc Nágocs és a Balatonszabadi, a nyeretlen csapatok ütközetén pedig a Kaposfő bizonyult jobbnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Fonyódnak tovább kell küzdenie az első bajnoki sikerért, csakúgy, mint Kiskorpádnak.


A 6. FORDULÓ EREDMÉNYEI

Mezőcsokonya SE–Balatonszárszó NKSE 8–0 (3–0)
Mezőcsokonya; V.: Schell Zsolt.
Mezőcsokonya: Iványi B., Huszár Cs., Mátés B. (Cser D. az 58. percben), Vendriczki B., Böjte P., Iványi B., Kuti K. (Buzsáki Á. a 32. percben), Sebők A. (Orsós K. az 55. percben), Tábori G., Cser G. (Landek M. a 46. percben), Kuti R. Vezetőedző: Mátés Balázs.
Balatonszárszó: Török B., Balassa M., Molnár G., Baranyai D., Föcsök A. (Kelemen T. az 59. percben), Takács D., Sarang D. (Junghardt K. a 28. percben), Bolla P., Mócsán T. (Kreschka D. az 53.
percben), Varga B., Jáger R. Vezetőedző: Baranyai Dávid.
Gólszerzők: Böjte P. (a 8., a 36., a 68., a 78. és a 83. percben – ebből kettő büntetőből), Huszár Cs. (a 22. percben), Mátés B. (az 51.percben), Iványi B. (az 53. percben).
Az ifjúsági mérkőzésen: Mezőcsokonya–Balatonszárszó 1–4.

Eléggé nyögvenyelősen kezdtük a mérkőzést, sok hibával játszottunk, miközben rengeteg labdát adtunk el, amit azonban többségében vissza is szereztünk. Ennek ellenére az első játékrészben háromszor is a hálóba találtunk. A fordulás után ritmust váltottunk és ennek meg is lett az eredménye – fogalmazott Mátés Balázs, a Mezőcsokonya vezetőedzője, akit Böjte Patrik játékára is kitért. – Már nagyon vártuk, hogy lejárjon az eltiltása, hiszen kulcsfontosságú szerepet tölt be a pályán, a karaktere pedig remekül illeszkedik a játékrendszerünkbe.

Lehet, hogy közhelynek hangzik amit mondok, de ez csapatmunka volt, erre egyedül senki sem képes – fogalmazott a négymeccses eltiltását letöltő Böjte Patrik, aki egy hete a Dél-Balaton FC ellen négy gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, a Balatonszárszó kapuját pedig a minap ötször vette be két assziszt kíséretében. – Örülök, hogy a kihagyás ellenére nem zökkentem ki a ritmusból. Pozitív érzések vannak bennem, még akkor is, ha tudom, hogy igazából nem ez az én osztályom. Vannak céljaim, ilyen például a bajnoki cím megszerzése. Hogy mit hoz a jövő, azt egyelőre nem tudom, de egy biztos, hogy a szezon végéig a Mezőcsokonya sikereiért harcolok.


Somogyjád SZSE–Balatonföldvári SE 2–0 (1–0)
Somogyjád; V.: Balikó Zoltán.
Somogyjád: Gelencsér Á., Kocsis P., Balogh N., Kökény H. (Buni D. a 91. percben), Bunovácz A., Horváth R. (Szabó M. a 87. perc), Madeira-Lopes, Kabelács D., Magyar L., Kurucz T., Bathó. Vezetőedző: Szabó Miklós.
Balatonföldvár: Mihályi G., Schneider V. (Illés K. a 70. percben), Óvári A., Kurdi D., Lakos J., Kovács N., Porédos F., Kadlicskó G., Nagy J., Koseluk B., Kandó Zs. Vezetőedző: Farkas Zoltán.
Gólszerzők: Kökény H. (a 25. percben), Kabelács D. (a 69. percben).
Az ifjúsági mérkőzésen: Somogyjád–Balatonföldvár 1–5.


Kaposfői KISKE–1926 PSE Fonyód 3–0 (1–0)
Kaposfő; V.: Horváth Ádám.
Kaposfő: Ivusza B., Dörömböző G. (Piszker B. a 60. percben), Fejes B. (Springmann F. a 83. percben), Bartos J. (Schneiker R. a 67. percben), Ivusza P. (Rszelő A. a 70. percben), Blanczki D., Kiss G. (Gyenesei Z. a 65. percben), Mező N., Volner D. (Herbel T. a 77. percben), Sovány B. (Herbel P. a 84. percben), Fésűs Á.. Vezetőedző: Novák László.
Fonyód: Graszl N., Fehér B., Jóna Z., Magyar P., Molnár M., Francsics R., Hujbert D. (Szabó Gy. a 67. percben), Cséplő, Tollár J., Horváth P., Ballerini G.. Vezetőedző: Graszl Norbert.
Gólszerzők: Bartos J. (a 11. percben), Fejes B. (a 48. és az 56. percben).
Az ifjúsági mérkőzésen: Kaposf–Fonyód 5–1.


Balatonszabadi SE–Nágocs SE 0–0 (0–0)
Balatonszabadi; V.: Kozma József.
Balatonszabadi: Kokas B., Jónás P., Horváth M., Fenyvesi M., Takács P. (Szentpéteri T. a 79. percben), Németh K., Bárány Á., Csapó B. (Ticz a 37. percben), Keszler Á., Horváth B., Hadaró R. Vezetőedző: Horváth Bence.
Nágocs: Erbár M., Németh T., Bajczi D., Lőrincz A., Balassa B., Lufcsik L. (Böhm J. a 79. percben), Nagy L. (Szuhi B. a 85. percben), Balogh M., Darázs I., Gáspár V., Donka Á. Vezetőedző: Darázs István.
Az ifjúsági mérkőzésen: Balatonszabadi–Nágocs 9–1.


Kéthely SE–Lengyeltóti VSE 3–2 (2–1)
Kéthely; V.: Hegyi Attila.
Kéthely: Kórosi P., Kolozs L., Hajdu I., Szentes M. (Hegedűs K. a 78. percben), Huszár Á., Bogdán A., Gulyás R. (Nikula A. a 90. percben), Géczi D., Kutor B., Fenust T., Fejes R.. Vezetőedző: Nikula András.
Lengyeltóti: Izsák A., Horváth T. (Novák M. a 78. percben), Piukovics K., Piukovics M., Ujváry E., Pamuki M., Szekeres G, Németh R., Horváth M., Georgi R. (Rack R. a 67. percben), Szenyéri R. (Jozó T. a 87. percben). Vezetőedző: Szentes Róbert.
Gólszerzők: Huszár Á. (a 37. percben), Hajdu I. (a 43. percben), Bogdán A. (a 36. percben), illetve Piukovics K. (a 29. percben), Szekeres G. (a 62. percben).
Az ifjúsági mérkőzésen: Kéthely–Lengyeltóti 2–3.


Buzsák KSE–Kiskorpádi SE 2–1 (1–1)
Buzsák; V.: Mátyás László.
Buzsák: Gyurkó G., Drubi G., Kovacsik T. (Babina Zs. a 81. percben), Dancs D. (Jakab B. az 59. percben), Kisharmadás E., Insperger Zs., Proity R., Borsi L. (István P. a 70. percben), Gelencsér B., Tóth A., Fenyár J. Vezetőedző: Perusza Balázs.
Kiskorpád: Liska J., Blinczki Á., Szkulszki B., Kelemen Cs., Bojtor Sz. (Szerencsés B. az 55. percben), Erdei F. (Horváth Gy. a 81. percben), Nagy K. (Burda D. a 62. percben), Hortobágyi B., Büki B., Nagy I., Ölbei M. Vezetőedző: Récsei János.
Gólszerzők: Kovacsik T. (a 11. percben), Drubi G. (a 75. percben – büntetőből), illetve Nagy I. (a 19. percben – büntetőből).
Az ifjúsági mérkőzésen: Buzsák–Kiskorpád 2–1.


Somogyvár KÖSE–Böhönye KSE 1–1 (1–0)
Somogyvár; V.: Czár Krisztián.
Somogyvár: Jurkovics I., Virágh L., Pacsai Gy., Nemes P., Bogdán Z., Makai M. (Piukovics R. a 69. percben), Pápai D., Kesztyűs L., Kontra Á., Nagy Sz., Gelencsér M. Vezetőedző: Miletics Péter.
Böhönye: Budai R., Komáromi M. (Bakos M. a 83. percben), Banicz R. (Pál R. a 46. percben), Banicz K., Pintér J., Garai Be., Garai Ba., Tóth T., Farkas Cs. (Csizmadia T. a 75. percben), Kiss B. (Gőbölös B. a 46. percben), Ruzsics D. (Garai N. a 69. percben). Vezetőedző: Bérdi József.
Gólszerzők: Pápai D. (a 39. percben), illetve Farkas Cs (az 52. percben). 
Az ifjúsági mérkőzésen: Somogyvár–Böhönye 0–2.


Kaposmérő SE–Dél-Balaton FC 0–1 (0–0)
Kaposmérő; V.: Cservölgyi Szilárd.
Kaposmérő: Szücs B., Szabó L. (Szabó D. a 67. percben), Rákosa J., Strikrád M. (Szépes M. a 40. percben), Balogh R., Zalivadnij P., Rubecz P. (Begovácz A. a 86. percben), Szabó A., Török B., Nagyhegyesi N. (Franci R. a 61. percben), Heizer R. Vezetőedző: Pruics Miklós.
Dél-Balaton FC: Závec A., Rózsa B., Sövény G. (Majoros B. a 69. percben), Huszár T. (Vajandt Gy. az 55. percben), Böröczky B., Majoros B. (Tardi A. a 86. percben), Komáromi B., Szekér Z., Herczeg M. (Galgóczi K. a 46. percben), Ódor G. (Varga Á. a 67. percben), Grübl Z. Vezetőedző: Böröczky Bánk.
Gólszerzők: Szekér Z. (a 75. percben).
Kiállítva: Heizer R. (az 58. percben).
Az ifjúsági mérkőzésen: Kaposmérő–Dél-Balaton FC 0–0.


Mesterlövészek

A góllövőlista állása: 1. Balogh Márió (Nágocs), Balása Márk (Dél-Balaton FC), Rubecz Péter (Kaposmérő), Galgóczi Károly (Dél-Balaton FC), Kuti Richárd (Mezőcsokonya), Böjte Patrik (Mezőcsokonya), Farkas Csaba (Böhönye), Pápai Dezső (Somogyvár) 5-5 gól; 9. Tábori Gábor (Mezőcsokonya), Kökény Henrik (Somogyjád), Fejes Balázs (Kaposfő), Bogdán Andor (Kéthely) 4-4 gól.


Így folytatják – A 7. forduló párosítása:

Szombat (16 óra): 
Balatonföldvári SE–Mezőcsokonya SE
Nágocs SE–Kaposfői KISKE
1926 PSE Fonyód–Somogyjád SZSE
Lengyeltóti VSE–Balatonszabadi SE

Vasárnap (16 óra): 
Balatonszárszó NKSE–Kaposmérő SE
Dél-Balaton FC–Somogyvári KÖSE
Böhönye KSE–Buzsák KSE
Kiskorpádi SE–Kéthely SE


Somogy vármegyei III. osztály

Az 3. forduló eredményei: 
Zamárdi ’Petőfi’ SE–Osztopán SE 3–1
Koppányvölgye FC–Iharosberényi Spartacus SE 3–0
Mike FC–Csokonyavisonta KSE 4–1
Szabás SE–Karád SC 3–1


Somogy vármegyei IV. osztály – Észak

Az 3. forduló eredményei: 
Ádándi KSE–Somogyjád II Alsóbogáti Sasok 3–2
Balatonberényi KSE–BBSC Balatonboglár 2–2
Andocs KSE–Visz Dél-Balaton FC 3–1
Balatonendrédi Haladás FC–Mernye KSE 4–0
Somogybabod SE–Balatonújlaki SE 0–4


Somogy vármegyei IV. osztály – Dél

Az 3. forduló eredményei: 
Kaposújlak SC–Csököly Ö.SE 4–2
Babócsa SE–Gyékényes SE 3–0
Somogyszili SE–Somogyszobi VSE 2–2
Inke Villtek SE–Mezőcsokonya SE II. 1–4
Homokszentgyörgyi SE–’Kapostáj’ Zimány SE 4–1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában