Darts

2023.09.24. 09:34

A nyári pihenő után újra záporoztak a Vikingek nyilai

Az ősz kezdetével újra felpezsdült az élet a Kaposvári Vikinget Darts Club Füredi utcai bázisán, ahol ezúttal ötvennél is több amatőr versenyző állt a táblák elé.

Klein Péter Nándor

A nyáron sem kongott az ürességtől a Kaposvári Vikingek Darts Club terme, amely szombaton ismét teljesen benépesült, hiszen összegyűltek a környék amatőr versenyzői, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

– Egy közös, remek hangulatú főzéssel zártuk az év első felét Petörkén, amelyre a versenyzőink családtagjai is eljöttek – mondta Antal Zoltán, a Kaposvári Vikingek elnökségi tagja. – A nyáron egy kicsit pihentünk, de minden kedden és pénteken zajlottak az edzések, igen magas létszámmal. A szüntet követően ez az első versenyünk, amelyre az amatőröket vártuk. Sokan érkeztek, ugyanis mind az ötvenhat hely betelt. Ennél több darts-ost sajnos a hely adottságai miatt nem tudunk fogadni, pedig lett volna még jelentkező.

 

A szervezők nem feledkeztek meg arról sem, hogy a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, világsztárokat felvonultató Hungarian Darts Trophy-n (amely a European Tour-sorozat tizenkettedik, egyben utolsó előtti állomása) a kaposvári Major Nándor is színpadra állt, így az ausztrál Damon Heta elleni párharcát közösen szurkolták végig (sajnos ez is kevésnek bizonyult, ugyanis a magyar versenyző mind a hat leget elveszítette).

– Hatalmas szó, hogy a szervezők ekkora sztárokat hoznak Budapestre, ez az egész országban népszerűsíti az a sportágat, ráadásul több magyar is színpadra állt, köztük a kaposvári Major Nándor is – tette hozzá Antal Zoltán. – Az ilyen színvonalas rendezvények fokozatosan növelik a darts népszerűségét. Ezt Kaposváron is érezzük, hiszen erre a versenyünkre is sokan érkeztek, többek között Dombóvárról és Szigetvárról is.

A Kaposvári Vikingek Darts Club amatőr egyéni versenyét a hazai darts-osa, Lassu József nyerte meg, aki a fináléban mind az öt legben jobban bizonyult Simon Tamásnál. A megosztott harmadik helyen pedig Pető Zsolt és Berta Attila végzett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában