Kézilabda

2023.09.24. 09:23

Fájó boglári vereség Kisvárdán

Nagy csatában egyetlen góllal kikapott a hazai pálya minden előnyét élvező Kisvárda otthonában a NEKA, mely az utolsó huszonhat másodpercben hiába támadott az egyenlítésért. Bosszantó vereség ez, boglári szempontból több volt ebben a bajnokiban.

Keszthelyi Zoltán

A hazai oldalon öt – Gém, Kovalcsik, Juhász, Szabó, Mérai - korábbi akadémista is pályára lépett,  Bakó Botond vezetőedző pedig Kisvárdáról érkezett Balatonboglárra, az összecsapásuk fordulatokban gazdag hatvan percet hozott. Hol a várdaiak, hol a NEKA volt előnyben, az előbbiek a szünet után hárommal is mentek (15-12), ám innen is fordítottak a lendületet kapó vendégek, akinek játékában a 45. percben, egy gólos előnynél (18-17) jött egy végzetes törés! Faragó hetest rontott, Munteanu-Korodi kapufát lőtt, majd Mátéfi is védett egyet az előbbinek, emellett kétszer is elvették a labdát a bogláriaktól a játékvezetők, akik összesen kilenc technikai hibát fújtak ellenük, míg a hazaiakkal szemben négyet. A remeklő – az utolsó negyven percben 14 védést bemutató – Csapó Kincsőnek köszönhetően azonban végig ott voltak a hazaiak nyomában a bogláriak, akik két és fél perccel a vége előtt kétgólos hátrányból (23-21) is egyenlítettek Faragó duplájával (23-23). A várdaik legjobbjának, Juhásznak a találta után huszonhat másodpercük maradt a pontmentésre, Faragónak meg is volt erre a lehetősége, ám a játékvezetők szerint nem szabálytalankodtak vele ziccerben, sőt vonalra lépett, így akkor sem ért volna gólt a lövése, ha nem véd Mátéfi.
 

A NEKA beállói kitűnő munkát végeztek, ahogy Csapó is a kapuban, Faragó sokat hibázott, ám a második félidőben így is ötöt vállalt a tizenegy találatból, sajnos más nem akadt, aki legalább duplázni tudott volna, Wald is csak egyszer volt eredményes az első félidei négy után. Ha valaki még elkapja a fonalat a második harminc percben támadásban, akkor nem maradnak pont nélkül a vendégek…

 

Kisvárda Master Good KC – NEKA 24-23 (13-12)

Kisvárda, Városi Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Asztalos B., Szalay Z.

KKC: Mátéfi – Gém 2, Karnik 4(2), Kovalcsik B. 1, Sápi 3, Juhász 6, Mérai 2. Csere: Novak, Bucsi 2, Siska, Szabó L. 3, Mihara 1, Natsumi.Vezetőedző: Józsa Krisztián.

NEKA: Zaj – Molnár D. 3, Lapos 3, Bató 2(2), Győri 2, Faragó 7(1), Wald 4. Csere: Csapó (kapus), Matucza 1, Munteanu-Korodi 1, Petruska, Pálmai, Berei. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kiállítások: 6(2), illetve 8(4) perc.

Hétméteresek: 3/2(2/2), illetve 4/3(2/2).

Piros lap: Sápi 24. perc.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában