Vízilabda

2023.09.23. 19:59

Jótékonyságból a Kaposvár, vízilabdából a Ferencváros vizsgázott jelesre

A jótékony labdazápor után a címvédő FTC gólzáport rendezett a Kaposvári VK ellen az E.ON férfi vízilabda OB I. harmadik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Az előző évhez hasonlóan idén is megszervezte jótékonysági kampányát a Kaposvári Vízilabda Klub, amely a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés előtt arra kérte szurkolóit, hogy egy-egy gumilabdával érkezzenek, melyet később majd a város óvodáiban osztanak szét. A város ezúttal is összefogott, a lelátón percekkel a kezdés előtt elképesztő mennyiségű labda vár arra, hogy megmártózzon a Csik Ferenc Versenyuszoda medencéjében. A színes kavalkád nem is váratott sokat magára, s szinte a teljes vízfelületet beterítette a labdazápor.

Ami viszont sokat váratott magára az az első kaposvári találat. Az első negyedben ugyanis csak a válogatott játékosokkal teletűzdelt Ferencváros tudta megrezegtetni a KVK hálóját, szám szerint négyszer, így már ekkor eldőlt a lényegi kérdés. A második felvonásban Dusan Mandic elhibázott büntetője ellenére is tovább növelte előnyét az FTC. A Kaposvár tizenkét perc elteltével Dőry Farkas pontos, balkezes lövésével törte meg gólcsendjét, de ez csupán szépségtapasz volt.

A fordulás után érkezett az újabb hazai találat Kakstedter Bendegúz révén, majd Dőry Farkas távoli bombájával már csak öt volt a felek között. Ennél közelebb viszont nem tudtak kerülni a hazaiak a címvédőhöz, amely végül tizenegygólos sikert aratott a Csik Ferenc Versenyuszodában, ahol a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt FTC így továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, míg a Kaposvári VK három vereség után készülhet a Szentes elleni összecsapásra, melyen már vérmes pontszerzési reményekkel ugrik medencébe.

 

Kaposvári VK–FTC Telekom 3–14 (0–4, 1–3, 2–3, 0–4)

Kaposvár Csik Ferenc Versenyuszoda, 400 néző. Vezette: Kun Gy., Ádám F.

Kaposvári VK: Kósik – ifj. Berta, Pellei F., Dőry (2), Fülöp B., Takács J., Kakstedter (1). Csere: Szilágyi (kapus), Aranyi A., Palatinus, Baj, Vindisch, Klinger, Vadas. Vezetőedző: Surányi László.

FTC Telekom: Vogel S. – Nagy Ádám (1), Nagy Ákos (2), Mandic (3), Molnár E., Vigvári Vendel (2), di Somma (2). Csere: Szakonyi (kapus), Szabó II. B. (1), Merkulov (1), Varga V. (1), Fekete (1), Haverkampf, Lugosi. Vezetőedző: Nyéki Balázs.

Gól, emberelőnyből: 4/0, illetve 6/2.

Gól, ötméteresből: –, illetve 1/0.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában