RÖPLABDA EXTRALIGA, FÉRFIAK

2023.10.01. 09:17

Szita Károly: az aranycsapatnak kiemelt támogatás jár

Ünnepélyes keretek között írt a alá Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Vig Attila klubelnök a támogatói szerződést szombat este a kaposvári Arénában. Az est házigazdája, DJ Bódi egymás után szólította színpadra az immár 19-szeres bajnok és 18-szoros Magyar Kupa-győztes Fino Kaposvár férfi röplabda-csapatának a tagjait.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A sort a fiatal Zarka Márton nyitotta, majd édesapja, Zarka Péter és annak testvére, Zarka Szilvia zárta; előbbi a Fino statisztikusa, míg utóbbi a technikai vezetője. Ezután ugyancsak ünnepélyes keretek között Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Vig Attila klubelnök írta alá a támogatói szerződést.

– Az aranycsapatnak kiemelt támogatás jár; a 2023/2024-es bajnoki szezonban a város 140 millió forinttal támogatja a Fino Kaposvárt – jelentette be Szita Károly.

Eljöttek a hivatalos csapatbemutatóra a múlt válogatott klasszisai, így Demeter György, Geiger András, Bánhegyi István, Mészáros Dömötör, továbbá Kovács Balázs. Kántor Sándor külföldön dolgozik, így sajnos nem tudott személyesen eljönni. Helyette üzenetet küldött az egykori „Király”, amit felolvastak a Kaposvár Arénában. Eljött Kaposvárra Bögöly Gyula is, akit nemrég neveztek ki a Magyar Röplabda Szövetség elnökének.

Ezután a sztárvendégek léptek a pódiumra. Auguszt Bárió – az AD Studio egykori kaposvári származású frontembere – írt, pontosabban átdolgozott egy indulót a rekordbajnok Finónak, amelyet  szombaton este élőben előadott. Az Arénában láthattuk először egy hozzá készített klipet is, majd következett DJ Szatmári és Szakos Andi.

Az összkép úgy válik teljessé, hogy bár a hivatalos csapatbemutató ingyenes volt, sokan mégis megálltak a becsületkasszánál; az így befolyt összeget a kaposvári Héra Röplabda Alapítvány kapja.

A játékoskeret: Magyar Bálint (45-szörös válogatott), Zarka Márton (8-szoros utánpótlás válogatott), Laczó Bálint – feladók; Iván Bence (2-szeres felnőtt és 25-szörös utánpótlás válogatott), Tomas Alejandro Lescay Favier (kubai), Stephan Novoselov (orosz) – centerek; Baróti Árpád (42-szeres felnőtt és ugyancsak 42-szeres utánpótlás válogatott), Kalmár Ákos (12-szeres felnőtt és 17-szeres utánpótlás válogatott) – feladó-átlók; Bögöly Gábor (12-szeres felnőtt és 21-szeres utánpótlás válogatott), Hubicska Patrik (7-szeres válogatott), Tóth Gábor (8-szoros utánpótlás válogatott), Hernandez Hermes Quevedo (kubai) – szélső ütők; Bozóki Bence (44-szeres felnőtt és 15-szörös utánpótlás válogatott), Eördögh Bálint – liberók.

Távoztak (4): Lubos Bartunek – feladó (hazatért Csehországba); Colin Randel Donisthorpe – center (hazatért az Amerikai Egyesült Államokba); Fenyvesi Barnabás (18-szoros utánpótlás válogatott) – szélső ütő (Amerikai Egyesült Államok; Quincy egyetem(i) csapat); Tóth Kristóf (17-szeres utánpótlás válogatott) – feladó (Bp. Testnevelési Egyetem SE).

Érkeztek (2): Magyar Bálint — feladó; Stephan Novoselov (orosz; Bp. Kistext SE) – center.

A szakmai stáb: Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics (szerb). Másodedző: Demeter András György. Erőnléti edző: Goran Pankovics (szerb). Masszőr: Ollé Krisztián. Gyógytornász: Sitkey Mariann. Statisztikus: Zarka Péter. Technikai vezető: Zarka Szilvia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában