Kézilabda

2023.11.06. 13:05

Kétszer is magabiztosan nyert a bogláriakkal felálló serdülőcsapat

Mindhárom korosztályos leány kézilabda-válogatott összetartáson vett részt. A legfiatalabbak, vagyis a serdülők (2008-as és 2009-es születésű játékosok) Győrben találkoztak, ahol négy napon át edzőtáboroztak. A programba két felkészülési mérkőzés is bekerült: a fiatalok Szlovákia korosztályos legjobbjaival mérték össze a tudásukat, akiket mindkét nap simán legyőztek, előbb huszonegy, majd tizenhárom góllal.

A fiatalokat Penszki Gergely távozása után a korábbi másodedző, Kun Attila irányítja. A szakembert először az első őszi összetartással kapcsolatban kérdezte az Utánpótlássport.

– Azt a munkát folytatjuk tovább, amit Gergővel elkezdtünk. Fontos, hogy építkezzünk, és megtaláljuk azt a gerincet, ami köré összeállítjuk a bő keretet; őket adjuk majd át az ifjúsági korosztályba – kezdte Kun Attila. – Minden összetartás során öt-nyolc játékos cserélődik, jönnek újabb fiatalok, így széles bázist tudunk kipróbálni a nemzeti csapatban. A társaság létszáma viszont az idő előrehaladtával szűkül; hatvan kézilabdázóval kezdtünk, ehhez képest már jóval kevesebben vagyunk. A győri napok remekül sikerültek, fegyelmezett, munkára éhes csapattal dolgozhattunk a héten. Sikerült azokat a taktikai elemeket megtanulni, amikkel ehhez hasonló nemzetközi meccseken eredményesek tudunk lenni; kiemelném a védekezésünket, ami kimondottan tetszett. Kis drukk volt a lányokban az elején, de hamar feloldódtak a pályán.

Az együttesre komoly feladatok várnak a következő hónapokban.

– Két fontos eseményre készülünk ebben az évadban: az Olimpiai Reménységek Versenye december közepén kezdődik majd, jövő nyáron pedig részt veszünk a svédországi nyílt Európa-bajnokságon, július elején – mondta a szakember. – Ám nem ezek a társaság legfontosabb céljai, hanem hogy megpróbáljunk egy technikailag egységes együttest alakítani, amelynek a kondicionális képességeit fokozatosan fejlesztjük – ebben a korban azért még komoly különbségeket lehet felfedezni ezen a téren.

A Nemzeti Kézilabda Akadémiát a felkészülési héten Nagy Bianka, Bozsodi Eszter és Katona Lujza képviselte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában