Megyei labdarúgás

2023.11.30. 13:12

Megyeválogatott: 20 fős keretet hirdetett a megbízott „kapitány”

A hétvégén kerül megrendezésre a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT). Somogy vármegye labdarúgó-válogatottja Budapesten vívhatja ki a továbbjutást.

Őszi Ádám

Fotó: Muzslay Péter

Négy különböző helyszín, Budapest, Gyál, Győr-Gyirmót, valamint Nyírbátor ad otthont a december 2-3-án megrendezésre kerülő regionális selejtezőtornáknak, melyen öt-öt vármegyei labdarúgó-válogatott lép pályára, és küzd meg 2×30 perces mérkőzéseken a továbbjutást jelentő első helyért. A regionális győztesek bejutnak a december 9-10-én esedékes fővárosi fináléba, ahol a győztes jogot nyer arra, hogy Magyarországot képviselje a 2024-es UEFA Régió Kupán.

A Somogy vármegyei labdarúgó-válogatott „szövetségi kapitányi” posztjára Horváth Pétert, a Nagybajomi AC vezetőedzőjét kérték fel, akinek a segítője Páli Norbert és Strublics József lett. A szakmai stáb egy 20 fős keretet hirdetett, melynek fontos kritériuma volt, hogy a tornán nem szerepelhet olyan játékos, aki korábban bármikor is profi szerződéssel bírt, vagy egyszer is élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. 

A megyeválogatott szerda este 18 órakor a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia cseri úti pályáján készült. Az együttes szombaton reggel 6 órakor indul Budapestre.

Somogy vármegyei labdarúgó-válogatott – 20 fős keret: 

Kapusok: Czebei Ádám (Kadarkút), Horváth Balázs (Nagybajom).
Védők: Fazekas Ádám (Nagyatád), Holoda Martin (Csurgó), Albrecht Benedek (Kadarkút), Németh Dávid (Kadarkút), Csalló István (Nagybajom), Koósz Ádám (Nagyatád), Simon Róbert (Kadarkút).
Középpályások: Iván Dániel (Kadarkút), Ács-Gergely Gábor (Nagybajom), Pákai Gergő (Nagyatád), Kollár Marcell (Marcali), Palkovics Tamás (Somogysárd).
Támadók: Bradics Tamás (Marcali), Boros Tamás (Csurgó), Horváth Péter (Nagyatád), Kovács Krisztián (Csurgó), Klotz Ádám (Marcali), Mészáros Dávid (Marcali).

* A megyeválogatott keretébe Kenéz Szabolcs kérésének eleget téve, nem ad egyetlen egy játékost sem az őszi első Balatonlelle, mely a hétvégén Magyar Kupa selejtezőn lép pályára Kaposfüreden.

Menetrend

Régió: Közép- és délnyugat

Helyszín: Budapest, Deák Ferenc ’Bamba’ Sporttelep.

2023.12.02. (szombat): 
12:00 Budapest – Somogy
12:00 Fejér – Tolna
13:30 Somogy – Baranya
13:30 Tolna – Budapest
15:00 Baranya – Fejér

2023.12.03. (vasárnap): 
09:30 Fejér – Somogy
09:30 Tolna – Baranya
11:00 Somogy – Tolna
11:00 Budapest – Tolna
12:30 Baranya – Budapest

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában