Vízilabda

2023.12.02. 13:07

Kiütéses vereséggel, de a felsőházban zárta az évet a Kaposvári VK

A Szolnok elleni bravúr urán kiütéses vereséget szenvedett a Vasas otthonában a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. alapszakaszának utolsó, 13. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Már biztos felsőházasként utazott az A-Híd VasasPlaket otthonába, a Komjádi Béla Sportuszodába a Kaposvári VK, melyet talán megnyugtatott és elkényelmesített ez a tudat, ugyanis az első negyedben nem láthattuk tőlük azt a harcos, akaratos vízilabdát, mint Szolnokon. A házigazda Vasas az első három támadását gólra váltotta, s ezzel megadta a mérkőzés alaphangját. A kaposváriaknak erre még ifjabb Berta József révén volt válaszuk, de ezt követően sokáig, egészen pontosan a második negyed közepéig csak a KVK hálója rezdült. Ráadásul elég sokszor, hiszen a Vasas ekkora már tetemes, hatgólos előnyre tett szert, így tulajdonképpen el is döntötte a lényegi kérdést.

A fordulást követően Bátori Bence duplájával nyolcra emelete a különbséget a Vasas, az ekkora már kapust is cserélő Kaposvárral szemben, ráadásul a hazaiak nem tudtak hibázni emberelőnyös helyzetből, így a harmadik felvonást tízgólos előnnyel zártak. Az utolsó játékrész sokáig gól nélkül zajlott, majd jött Juhász-Szelei Norbert, aki emberelőnyből volt eredményes, s megszakította a gólcsendet, de ezt követően már csak az angyalföldiek voltak eredményesek, akik végül kiütéses, tizenegygólos sikerrel zárták az alapszakaszt.

A kaposváriak így 19 ponttal meneteltek be a felsőházba, ahol az ország legjobbjai ellen küzdhetnek majd a bajnokság középszakaszában.

A-Híd VasasPlaket–Kaposvári VK 17–6 (6–1, 3–2, 6–2, 2–1)

Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda, 120 néző. Vezette:

A-Híd VasasPlaket: Mizsei – Rasovic (1), Dedovic (2), Randelovic (2), Burián, Bátori (2), Batizi (3). Csere: Ragács (1), Sélley-Rauscher, Dala (3), Lakatos, Bedő (3), Zerinváry. Vezetőedző: Slobodan Nikic.

Kaposvári VK: Szilágyi – Dőry (1), ifj. Berta J. (2), Pellei F., Baj, Vindisch, Juhász-Szelei (2). Csere: Kósik (kapus), Aranyi, Kakstedter (1), Fülöp B., Palatinus, Vörös, Vadas. Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 6/6, illetve 5/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában