Labdarúgás

2024.04.28. 10:51

Bravúros pontszerzés Gyöngyösön tucatnyi Krakovszki, Dely góllal

Az FTC-Green Collect elleni hazai iksz után a HE-DO B.Braun Gyöngyös otthonából is elhozott egy pontot a HSA NEKA. A dabasi vereség után mintha kicserélték volna a bogláriakat, akik ezen a két találkozón szerzett egy-egy ponttal vélhetően megőrizték első osztályú tagságukat.

Keszthelyi Zoltán

Nem nyerni járnak a csapatok Gyöngyösre, a Bajnokok Ligája résztvevő OTP Bank-Pick Szeged is elbukott már ebben a szezonban a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, ahol a megelőző tizenegy bajnokin tizenöt pontot szereztek a Farkasok! Megsüvegelendő tehát ez a boglári pont, főként annak tudatában, hogy az utolsó tíz percben három hetest, három technikai hibát, egy kiállítást és egy piros lapot ítéltek ellenünk a játékvezetők! Nem csak a nézőtérről érkezett a nyomás...

A harmadik perctől a HSA NEKA irányította a játékot, az első után az ötvenötödik percben vezettek csak újra a házigazdák (26–25), onnantól viszont Sótonyi László együttesének kellett kapaszkodni. Karai piros lapja, majd Schmid hetes gólja és Krakovszki kihagyott lehetősége után úgy tűnt, pont nélkül maradnak. Bíró edző időkése utáni negyven másodpercben azonban nem jutottak lövéshez a házigazdák, Schmid ellen technikai hibát fújtak, amit remekül használt ki a meccs hőse, Krakovszki Zsolt nyolc másodperccel a vége előtt, aki hat akciógóllal zárta ezt a hatvan percet. Úgy tűnik, nagyon szeret a mátraaljaiak ellen játszani, a két klub őszi, balatoni összecsapásán kilencet dobott, melyből csak kettő volt büntető!

Nagyon fontos volt az első félidő a végeredmény szempontjából, mert amikor hátrányban vannak félidőben a gyöngyösiek, akkor nem is nyernek! Krakovszki volt ebben nyitó játékrészben a legeredményesebb néggyel, míg a fordulás után Dely hárommal. Mindenki hozzátette persze a magáét, Tárnoki két góllal és egy kiharcolt hetessel jelentkezett a meccs utolsó negyedében, Deményinek is volt két extra védése az utolsó tíz percben, Ludmán gólja élményszámba ment három és fél perccel a vége előtt, ráadásul nagyon fontos találat volt.

Rászolgáltak a döntetlenre, ami vélhetően bennmaradást ért, hisz így három fordulóval a vége előtt már három ponttal vezetnek a kieső helyen álló QHB-Egerrel szemben. Ha HSA NEKA nem szerezne több pontot, a hevesieknek akkor is két meccset meg kellene nyerniük a hátralévő FTC-Green Collect, Fejér-B.Á.L. Veszprém, Carbonex-Komló elleni bajnokikból, ráadásul utóbbival idegenben játszanak.


 

K&H férfi kézilabda liga – 23. forduló
HE-DO B.Braun Gyöngyös – HSA NEKA 29–29 (12–16)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok, 900 néző. Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba
HE-DO B.Braun Gyöngyös: Tomic – Lakosy 4, Schmid 4 (2), Ubornyák 4, Hegedűs M. 1, Bodor 3, Varsandán M. 3. Csere: Gráf 6 (1), Jóga, Jaros 4, Edwards. Vezetőedző: Bíró Balázs

HSA NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 6, Dely 6, Sztraka 5 (3), Gál 1, Ludmán 3, Molnár R. Csere: Mikler K. (kapus), Tárnoki 3, Kovács T. 2, Karai 1, Tóth L. 1, Nagy Á. 1, Szücs B. Vezetőedző: Sótonyi László
Hétméteresek: 5/3 (1/0), illetve 5/3 (3/1)
Kiállítások: 6 perc (2 perc), illetve 4 perc (–)
Piros lap: Karai Miklós (HSA NEKA – 59.p. – fejre ütésért)


 

MESTERMÉRLEG


 

Bíró Balázs: – Az előző két mérkőzésen a védekezésünk az első félidőben stabil volt, és mi szabtuk meg a játék tempóját, most viszont mennünk kellett az ellenfél után, a második játékrész közepén már a térdén járt mindenki. Ha csak az eredmény alakulását nézzük, akkor jogos a döntetlen, sőt, talán még mi lehetünk érte hálásak. Nem így készültünk, nyerni akartunk, szerettük volna folytatni a győztes sorozatot.


 

Sótonyi László: – A szerdai nap után ismét büszke vagyok a csapatomra, hiszen nagyon erős ellenfél otthonában sikerült pontot szereznünk. A fiatalságunkat, rutintalanságunkat a mérkőzés nagy részében ellensúlyozni tudtuk. A végjáték megint elcsúszott egy kicsit, ugyanakkor pozitívum, hogy egygólos hátrányból sikerült visszahoznunk egy pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában