Kézilabda

2024.04.28. 14:22

Totális csurgói szétesés a második félidőben

Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság (NB I.) 23. fordulójában remekül indult, de végül mégis vereséggel záródott a Csurgó balatonfüredi vendégjátéka.

Egy elrontott füredi támadással majd Gábor Marcell hatalmas kapufájával indult a találkozó. Az első találatot Kljun révén a hazaiak szerezték de erre Gábor hatalmas góllal felelt. Holló bravúrosan védte a csurgói kaput, aminek következtében a Füred nem tudott ellépni, a somogyi gárda pedig szépen lefaragta a csekély hátrányát és egy ötös szériával az előnyt is megszerezte, melyből három a szünetre is megmaradt.

A fordulás után Sretenovic vezérletével egyenlítettek a hazaiak, ami után somogyi alakulat egyre nehezebb helyzetbe került: nem jöttek a védések, fellazult a védelem és elöl sem sikerültek jól a támadások. A Csurgó több hétméterest rontott, de így is döntetlen állással kezdődött meg az utolsó tíz perc. A végjétékban azonban a hazaiak domináltak. Bősz védéseihez Kljun és Kemény góljai társultak, így a bajnoki pontok végül Balatonfüreden maradtak.


Balatonfüredi KSE–Csurgói KK 25–22 (8–11) 
Balatonfüred, 300 néző. V: Hargitai, Markó.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/2.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. 
Balatonfüred: Bősz – Hornyák P., Kljun 9 (3), Szöllősi B. 1, Szűcs Bence, Varga M. 2, Bóka 2. Csere: Aandó (kapus), Kemény 1, Kovács B., Sretenovic 6, Szmetán M. 3, Németh B. 1, Sikosek, Malinovic, Brandt.
Csurgó: Holló – Tufegdzsics 1 (1), Tóth P. 1, Vasvári, Gábor M. 6, Papp T. 3, Bazsó 2. Csere: Füstös, Benkő (kapusok), Zagar 3, Herceg 1, Krsmancic 3, Borsos, Szeitl E., Mazurek, Zobec 2 (1).


György László: – Nagyon örülök, hogy hatvan percig tart egy mérkőzés, a második félidőben ugyanis feljavult a védekezésünk és a támadójátékunk is. Óriásit küzdve értékes győzelmet arattunk. 

Baranyai Norbert: – Úgy érzem, sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Az első harminc percben a mi akaratunk érvényesült, de fordulás után katasztrofális volt a helyzetkihasználásunk, ezért tudott fölénk kerekedni ellenfelünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában