A somogyiak öt szettet nyertek és négy játszmát veszítettek

2024.06.20. 14:52

Ötödik a Toponár, hetedik a Gárdonyi

Debrecenben rendezték a III. korcsoportos (5–6. osztályosok) országos diákolimpiai röplabdadöntőt, ahol a Fino Kaposvár utánpótlás-játékosaira épülő toponári tagiskola fiú csapata az ötödik, míg a leányoknál a Gárdonyi a hetedik lett.

Fenyő Gábor

Jól kezdtek Debrecenben a kaposváriak: előbb a dágiakat verték 3–1 (98:82), majd a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumot és Általános Iskolát szintén 3–1 (85:74) arányban. Az utolsó csoportmeccsükön a későbbi bronzérmes kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolával szemben maradtak alul sima 3–0-ra (75:54), így csoportmásodikként zártak. A keresztmérkőzésen a kunhegyei Református Általános Iskolával szemben 3–1-re (102:87) maradtak alul, majd az ötödik helyért játszott helyosztón megint a házigazda debreceniekkel találkoztak, akiket most négy szettes mérkőzésen (90:68) vertek.

Az ötödik helyezett toponári tagiskola III. korcsoportos röplabdacsapata: Fáth Barnabás, Hegedüs Máté Aurél, Kántor Dániel Szilárd, Keresztesi István Márk, Parragi Dávid, Patkás Miksa Balázs, Rókás Balázs Máté, Szatmári Roland, Valenta Szabolcs Szalvátor, Varga Dávid Vincent, a felkészítőjük Varga Péter.

 

A leányoknál a Gárdonyi Géza Tagiskola sima 3–0-as vereséggel kezdett a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola ellen (75:53), majd a békéscsabai Erzsébethegyi Általános Iskolától kaptak ki 3–1-re (98:77). Az utolsó csoportmeccsükön nagy csatában, öt szettes mérkőzésen legyőzték a kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolát (101:98), így csoportjukban (rosszabb pontaránnyal) a negyedik helyen zártak. A hetedik helyért játszott mérkőzésen újra nyertek: a debreceni Hatvani István Általános Iskola egyletét győzték 3–1-re (99:78).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában