Hírek

2004.10.22. 07:12

Annus a börtönt is vállalná az éremért

BAMA

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán újabb levelében felszólította a MOB-ot, hogy Annus Adrián szolgáltassa vissza az érmet, különben mérlegeli a megfelelő intézkedést. Ez magában foglalná Annus Adriánnal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal szembeni megtorló intézkedéseket. Ezek között szerepelhet bizonyos pénzügyi támogatások visszatartása. Emellett a NOB dönthet úgy, hogy az adott országból senkit semmilyen elismerésben nem részesít, illetve felfüggesztheti a nemzeti ötkarikás szervezet NOB-tagságát.
– Amennyiben a többi magyar sportolót hátrány érheti emiatt, visszaszolgáltatom a tőlem jogtalanul elvett olimpiai aranyérmet – mondta Annus Adrián az MTI-nek. – A MOB eddig is rengeteg hamis adatot juttatott el a magyar közvéleményhez, elhatározásom csak akkor érvényes, ha a NOB ultimátumát eljuttatják hozzám. Továbbra is fenntartom: amennyiben csak engem érhet hátrány, akár a börtönbüntetést is vállalom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!