Hírek

2004.10.18. 07:51

Az Újpesti TE és a Vasas is megnyerte a csoportját

Remekeltek a hét végén a magyar vízilabdacsapatok a nemzetközi kupákban. A Vasas a Bajnokok Ligájában, az Újpest a LEN-kupában megnyerte a csoportját.

Schiller Zsolt

Utóbbi sorozatban a Szeged is továbbjutott. Csupán a Fradi bukott el a BL-ben, de a népligetiek is folytathatják a LEN-ben.
Az angyalföldiek a múlt héten  Egerben gyűjtötték be a Magyar Kupát, a jelentősen megerősödött hazai együttes elleni döntőben. A talán csak titkon várt siker erőt adott a csapatnak, amely százszázalékos teljesítménnyel lépett tovább a BL-selejtezőből. A Vasas játékosai nem foglalkoztak az esélyekkel, hanem szép sorban végigverték a mezőnyt. Kezdtek a szerb Kotorral, majd egy „edzőmecscsen” az osztrák Tirolt is legyőzték. A favoritnak tartott Brescia és a házigazda Marseille sem jelentett akadályt, miként vasárnap a VMF Moszkva sem. Az oroszok ellen különösen a négy gólt szerző válogatott center, Steinmetz Ádám remekelt.
Nem sikerült a bravúr a Fradinak. Pelléék két hete BL-előselejtezőt vívtak, múlt hét közepén a BVSC-vel meccseltek a Magyar Kupában. Hétvégén csak szoros csatában bukták el a Vasas elleni elődöntőt.
A Posillipo nyerte a csoportot, a második helyért hajtott a Ferencváros és a házigazda Nis.
A két együttes csatájában az elején több lehetősége is akadt a mieinknek, ám ezek kimaradtak. Aztán a szerbek kaptak némi segítséget a partról, s a hoszszabbításban éltek is vele.
Az Újpest lelépte szerb ellenfelét a Margitszigeten. A LEN-kupa selejtezőcsoport elődöntőjében a lila-fehérek 7-3-ra kiütötték a szabácsiakat. Bisztritsányi kapus szinte mindent fogott, míg a mezőnyben Dávid négy gólt lőtt. A vasárnapi csoportdöntőben újra a görög Panioniosz várt a lilákra, akik  8-7-re verték a Székely Bulcsúval felálló görögöket. Dávid túltett szombati teljesítményén is: ötig jutott. A szegediek is várhatják a sorsolást, hiszen biztosan hozták a négy közé jutást. Tegnap a holland Amersfoort ellen már nyugodtan pólózhattak Gyöngyösi András tanítványai. Nyertek is 12-7-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!